Yummies...

donderdag 5 april 2012

Mooie plaatjes kijken, dat is toch wel iets waar ik heel blij van kan worden(zoals wel bijna iedereen die blogt geloof ik;)). Ik hou er enorm van om er mijn fantasie op los te laten, of te mijmeren, gewoon, in de sfeer van de plaatjes.
Of gewoon een plaatje fantaseren...u volgt me nog?:)

Vanmiddag dronk ik weer eens verse muntthee, wat is dát toch lekker! het geeft zo'n heerlijk fris en zuiverend gevoel vind ik, ook weer zo'n geniet momentje.
Dronk je nou nog nooit verse muntthee...dan is dit het moment om bijvoorbeeld zelf eens munt te zaaien, wil je niet langer wachten, koop een muntplantje. Ik geef je één tip, munt vermeerderd zichzelf enorm, dus weer gewaarschuwd(ik heb een emmer met munt, kan het nergens heen ;)). Hieronder wat weetjes en to-do's over en met munt. Mijn favoriet is gewoon gekookt water en wat takjes munt, geen suiker, geen honing, geen toevoegingen at all! Puur natuur!

een glas verse muntthee hoort gewoon bij "think pink";)


Munt is een lekker zomers kruid dat wereldwijd bekend staat om zijn verfrissende parfum. Zo verfrist munt ook je adem goed en vergemakkelijkt het de spijsvertering.

In de keuken wordt meestal kruismunt gebruikt. Wil je munt om zijn gezonde eigenschappen? Gebruik dan pepermunt. Het kruid geeft smaak aan lamsvlees en verschillende groenten, zoals erwtjes of komkommer. Maar ook fruit, gemengde slaatjes en soep hebben baat bij een beetje munt. Voeg eens wat munt toe aan je mayonaise of yoghurtsaus. Dat maakt het veel pittiger. Een absolute munt topper is natuurlijk verse muntthee!
Sinds de horeca verse muntthee heeft ontdekt, kun je gelukkig op veel plaatsen genieten van deze heerlijke groene thee variant. Daar word je blij van! Het smaakt toch net even lekkerder, een mooi glas met vers groen ipv kant en klare kruidenthee uit zakjes. Muntthee is dorstlessend en helpt bovendien bij maagpijn en keelontstekingen. Een kopje Braziliaanse muntthee is tevens een goede pijnstiller voor hoofdpijn, maagpijn, koorts en griep.
Muntthee kun je prima ijskoud en warm bereiden als een heerlijk verfrissend drankje op een warme zomerdag, extra feestelijk door de ijsblokjes met een blaadje munt erin meegevroren.
Voor 6 personen
* een bos verse munt
* groot thee-ei groene thee
* 4 eetlepels (riet)suiker
Warme muntthee
Kook een hoeveelheid water die in de theepot past. Spoel de munt blaadjes af en doe ze in de theepot, schenk het gekookte water erop en laat het circa 5 minuten trekken, samen met een zakje of losse groene thee. Voeg de (riet)suiker toe en roer.
Koude munt thee
Doe in een ijsblokjesvorm een blaadje verse munt in elk bakje. Vul op met water en laat in de ijskast bevriezen. Zet een liter sterke groene thee. Gebruik 2x zoveel thee als je normaal zou gebruiken. Schep er 4 flinke eetlepels (riet)suiker bij, laat al roerend oplossen. Doe de rest van het bosje munt erin. Laat trekken en afkoelen. Giet door een zeef met behulp van een trechter in een lege limonadefles en laat in de koelkast door en door koud worden.
Tip: een leuke smakelijke muntthee variant is munt- sinaasappel- gemberthee:
* een bos verse munt
* rasp van een halve (biologische) sinaasappel
* een beetje rasp van verse gember
* 1000 ml kokend water
Bereidingswijze:
Kook het water. Doe de rasp van de sinaasappel en de gember tezamen in een thee-ei. Schenk het kokende water in een theepot en voeg hier de munt en het thee-ei aan toe.
Heb je even geen trek in thee, dan is een karaf met muntwater ook makkelijk gemaakt.
Bereidingswijze:
Vul een karaf met water. Voeg vervolgens een bos munt toe. Na een uur heeft de munt zijn smaak aan het water afgegeven en kan het muntwater in glazen geschonken worden. Evt. met een vers schijfje limoen.


Liefs,
Lynda

ps: ga je naar het tuincentrum, kijk dan ook meteen uit naar chocolademunt!!! Aanrader!;)

Leave a Comment

beth214 zei

UitMUNTtend geschreven! Ik proef de zomer...ook al is t nog fris!
Gr. Marlies

Anoniem zei

Yep, drink het ook vaak. Heb nog emmers over. Dusuh...
Net als zoethoutthee, wel die bij de xenos vandaan, die is het lekkerste?

#gauwmorgenhalendanfotomaken groetejs

elv's zei

Klinkt heerlijk..... binnenkort maar eens proberen! Fijne paasdagen...

Astrid zei

Ik was al fan van muntthee, leuke post!
!
Enne....nog gefeliciteerd met je gewonnen reisje naar Parijs! Gezellige paasdagen en groetjes Kiki

Het Hoogerhuys zei

Ben helemaal blij met je tips, heb het zelf namelijk nog nooit gedaan, alhoewel we in Egypte altijd munt in de kregen, wat ik helemaal lekker vond, deed ik het tuis niet.
We verkopen het gewoon zelf in de supermarkt zo'n plantje. Ga hem nu zeker kopen na jouw post.

Fijne paasdagen, Sandra

Kom Achterom zei

oke dit ga ik dus eens even proberen!
Ik heb dus munt in de tuin en nu heeel veel munt in de tuin hihi
Het komt nu al weer boven nog even wachten op een bosje en dan zal ik jou tips eens even uit proberen!
Heel fijn paasweekend
Yolanda

Huys 50 zei

Even gelzen en di ga ik dus even proberen hé altijd leuk en vast lekker..hmmmmmm

Fijne Paasdagn Lynnnn

groetjesss
Dicky Marie

It's me zei

Ik drink dagelijks mint thee van mijn eigen plantje buiten...moet er alleen vreselijk veel van plassen....sjuchttt...maar tis heerlijk....yes think pink dusse.....xxx...

Rozmeen zei

Klinkt lekker haha ga het uitproberen.

Ik wens je een fijn paasweekend.
Liefs,
Rozmeen