ZEMZ...

dinsdag 21 september 2010

Om in het "ritme"van het spotlight te blijven klik ik m'n lampje vandaag wéér aan, dat betekend twee spotlight achter elkaar maar ik weet zéker dat jullie dat niet erg vinden!
Zeker niet als jullie gezien hebben wie ik vandaag aan jullie wil voorstellen.
Ik denk dat er al velen onder jullie zijn die haar of haar blog kennen, of misschien wel al eens iets door haar hebben laten maken.
Ik "ken"haar al een tijdje, heb al veel dingen van haar hand gezien en telkens weer valt mn mond open van verbazing, niks oude ambachten, hartstikke hip en trendy met allemaal moderne technieken, en een perfecte afwerking(ze heeft voor mij eens iets gemaakt, waar ik met MOEITE afstand van kon doen, maar ja...het was een geboortecadeautje, wat moest ik, ik heb geen dochter die Sophie heet;)).
Klik ook eens door naar haar winkel en haar blog en je zult zien, je herkent de "Heidistijl"meteen!
Ze heeft al voor verschillende zaken een logo gemaakt, met haar eitjes(ZIE FOTO;)) in een blad gestaan en haar schaatslaarsjes zijn BEROEMD, blogland kijk en vergaap uzelf!!!!

***********************************************************

To keep on track with my spotlights, I have to place anotherone today, but I'm sure you don't mind after you have seen who I want to introduce to you this time!
This is a lady with golden hands! No old crafts, but all hip and trendy, with modern techniques, and all PERFECTLY finished off!!!! She once made something for me, and I had a hard time giving it away(but hey it was a birthgift, and I don't have a girl named Sophie;)).
Go and have a look at her shop, and her blog and you will see she has her own style!
She made logo's for several shops, has been futured in a magazine with her Eastereggs(look at the picture) and her skates are worldfamous(well, the HAVE to be;))
Blogland, read and gaze!!!!

*Wil je jezelf en je winkel even voorstellen?
Ik ben Heidi Maasland, 43 jaar, getrouwd en 2 dochters van bijna 8 en 11. Na 15 jaar gewerkt te hebben waarvan 11 jaar op een fotocentrale besloot ik om thuisblijfmoeder(manusje van alles) te worden na de geboorte van de oudste dochter. Ik kon mijn kindje gewoon niet wegbrengen en af geven dus voor mij was het een simpele beslissing. En nu, na 11 jaar thuis doorgebracht te hebben, ben ik nog steeds happy met mijn keuze en van daaruit is mijn winkeltje ZEMZ eigenlijk ontstaan.

 


*Wanneer en waarom heb je besloten je eigen (web)winkel te beginnen?


In oktober 2008 ben ik samen met een vriendin ZEMZ begonnen, allebei creatief (en handig met een foto bewerkingsprogramma) maar je kunt niet alles in je huis weg zetten natuurlijk. Het was eigenlijk meer om te kijken of je handgemaakte spullen en digitale ontwerpen ook zou kunnen verkopen. En inderdaad, dat lukte aardig. Mijn vriendin is er november 2009 mee gestopt i.v.m. tijdgebrek en ik ben doorgegaan.

*Wat is het leukste aan het hebben van een (web)winkel als die van jou?.
 Dat ik alles zelf kan bedenken, ontwerpen en uitvoeren. En nu mensen me weten te vinden heb ik eigenlijk niet eens tijd meer om nieuwe spulletjes te maken voor de webwinkel want ik heb het veel drukker met speciale opdrachten. Zo ben ik de ene week een schilderij aan het maken, dan een digitaal logo of trouwkaart en zo zit ik weer achter de naaimachine. En dat vind ik dan écht het aller-leukste, al die verschillende opdrachten waar je steeds weer een knop om moet zetten en óók nog iets leuks verzinnen en daarna de spanning of jouw idee dan ook goed overkomt op de klant! En als je dan een logo hebt gemaakt en je ziet het naderhand terug op een grote winkelruit, of foto’s van je paaseieren staan in een tijdschrift,trouwkaarten ontwerpen, printen en maken…ja, dat geeft je een goed gevoel!



*Koop je in vanuit je eigen hart of ook op verzoek/volgens de trend?


Ik koop bijna geen spullen in omdat ik alles zelf maak, behalve de muismatten…daar maak ik een ontwerp voor en laat dat ontwerp op een muismat drukken.

Maaaar ik maak spullen vanuit mijn eigen idee natuurlijk en ik volg ook wel een beetje de trends maar kies dan uiteindelijk wel voor mijn eigen stijl.

 


*Wat is je mooiste vondst, en zeg eens eerlijk, heb je ‘m zelf gehouden?;)
 Haha, mijn man!!
En jahaa, die hou ik zeker voor mezelf!


Oké, dan maken we er creatie van…Wat is mijn mooiste creatie??
Ik denk het geboortebord voor Karin van de webwinkel Zink & Zo.
Daar ben ik een week mee bezig geweest, ik had een fladder van een idee in m’n hoofd maar wist niet precies hoe het uiteindelijk zou uitpakken maar omdat ik de smaak van Karin wel kende dacht ik dat er niet veel fout zou kunnen gaan. En dat was inderdaad zo, ze was er ‘happy’mee.

En nee, die heb ik uiteraard niet zelf gehouden…het was een persoonlijk cadeautje.



Oh, bijna vergeten…mijn adventskalender, het idee was niet zelfbedacht maar wel alle kleine frutsels bedacht en gemaakt.
Die is wel mooi geworden vind ikzelf en die heb ik dus voor mezelf gemaakt en gehouden!


*Waar wordt JIJ blij van?
Lachen met elkaar(gezin),gezellig eten met vrienden, nieuwe ideeën, de zon, vakantie, vrouwenpraatjes onder elkaar, humor, een goede film, bezig zijn met iets nieuws te maken,winkelen, blogs kijken, poetsen met keiharde muziek,iets maken voor jongste dochter(ze kan zó genieten van kleine dingetjes in het leven) stokbrood,groenten en fruit in La France en nog zoveel meer….
 *Wil je nog een “collega”in het zonnetje zetten?
Ik kies 2 winkels die heel verschillend zijn maar zo creatief in hun eigen uitstraling!

Paulien van De Brocante Gans, zij heeft deze zomer een echte winkel geopend naast haar webwinkel en je kunt er workshops volgen van paper roses (prachtig, net écht!) en zeepkransen, héél veel zeepjes en romantische accessoires.


Ilona van Tierlantijn,veel wit…een webwinkel met een stoere én lieve uitstraling!


********************************************************************
Ilona, de weg naar jou weet ik wel te vinden, maar Paulien van de Brocante Gans, is mij (nog) onbekend! Heidi(of iemand anders), laat Paulien even weten dat moet komen kijken ;), en dat ze "gewenst"is !!!!

Zo, ik ga verder met het uitmesten van mijn keuken, allemachtig wat een zooi verzameld eens mens(en met name een Lynda;)). Veel gaat er weg, en de rest komt allebij bij het spul dat een tweede eigenaar zoekt...daarover binnenkort meer!

Well, I gonna finish mucking out my kitchen! I don't have to tell you how much a person can store( especially a Lynda...see Kristin, your posts DO have their effect on people).
Most of it I throw away, but there will be stuff left, looking for a new owner, but more about that later!


Heb een heerlijke nazomerdag!!!

Liefs,
Lynda
















Leave a Comment

Heidi zei

Wat leuk om het zo terug te zien op jouw blog!
Ik zal even bij paulien langs gaan.

groetjesss

Diana zei

Kind, ik klik me suf, en kijk mijn ogen uit bij al die leuke spotlights!!! Krijg kramp in mijn klik-vinger, en denk dat ik een sterkere bril moet gaan aanschaffen.....;-)

Claudia Leertouwer zei

Ook ik ben helemaal weg van Heidi!

Liefs Claudia

oma leentje zei

Zo leuk om zo bij iemand binnen te kijken. Vooralzodoorgaan!!!!!!!

Michaja zei

Dit winkeltje kende ik toevallig al. Leuk om het verhaal er achter te lezen!
Bisous
Michaja

katja-Mariska zei

Ik kende de webwinkel nog niet maar ik vind hem te gek. En de stukjes die je ieder keer plaatst met webwinkels vind ik ook erg leuk om te lezen.
Groetjes Katja

Een sneller kloppend hart zei

Wat een leuk interview met Heidi...zij is echt een held onder de creatievelingen, gewoon geweldig!

Groetjes, Veronique

verftechnieken zei

Superleuk stuk. En petje af voor Heidi. Ze heeft zo'n mooie eigen stijl.

Paulien zei

Wat leuk zeg!

Ik ben Paulien van de Brocante Gans en lees net op mijn blog dat Heidi mijn winkel in de spotlight heeft gezet!
Heel erg bedankt Heidi!!!!

Mijn droom is uitgekomen, in juni hebben wij een prachtige winkel geopend in het centrum van Ganzenstadje Coevorden.

In de winkel verkopen we oud met nieuwe woonaccesories gecombineerd.
Ook verkopen we unieke romantische kleding, die prima past bij de brocante stijl van de winkel.
Ook geven we workshops. Volgende maand oktober b.v geven we de workshop Paperroses. Dit is echt een aanrader, zo leuk om te doen!!!

Mocht je ooit eens in de buurt zijn...
Stap dan eens binnen in De Brocante Gans.

Webwinkel:
www.debrocantegans.nl
Blog:
www.debrocantegans.blogspot.com
Groothandel:
www.romantic-soap.nl

Adres winkel:
Bentheimerstraat 1A
7741 JH
Coevorden

Unknown zei

Leuk! Ik kende ZEMZ al, maar het is zeker leuk om te lezen wat er achter zit.
Ik ga trouwens gelijk nog even kijken, want ik zie leuke schilderijtjes voor ons trouwen ;-)

Alle mooie dingen zei

weer een leuk stukje... het is altijd een feest om je stukjes te lezen
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Michaja zei

3 of 4 citroenen en 9 eieren :)

Mayflower zei

Wat een leuk interview met Heidi. Ik volg haar blog al een tijdje en ook ik bewonder haar creativiteit enorm, ze maakt echt de éne na de andere prachtige creaties.
Ook leuk om te lezen hoe haar webwinkel is ontstaan.
Het interview met Ilona daar kijk ik ook naar uit, ze heeft een prachtige webwinkel die ik toch wel tot mijn favoriete reken.
Nou Lynda......niet teveel poetsen en boenen, geniet ook nog even van deze prachtige nazomerdagen.
Lieve groet, Mea

Kristin @ My Uncommon Slice of Suburbia zei

Good Morning dear Lynda! I'm so glad I gave you the push in the right direction to start organizing!!! I'm so happy for you.
Now, your friends shop is gorgeous! I'm in love with the pillow that says home sweet home! I'm on my way to see more :)
XOXO
Have a great day!
Kristin

Corine(THUIS) zei

Ha Lynda, wat een topidee was het toch dat je telkens een 'winkeltje' in de spotlights zet, ga lekker door! Ik geniet!
Groeten, Corine(THUIS)

Home and Lifestyle zei

Helemaal verdiend dat Heidi in the spotlights staat, dat is niet een beetje verdiend, maar super verdiend! Wat is zij creatief hè...ik verbaas mij er telkens nog over!

Dus helemaal leuk weer dit interview!

Een gezellige avond! Lieve groetjes, Ingrid

Alle mooie dingen zei

Je lacht me uit.............snik...
ja ik weet het ik ben een sul. Ben ik dan de enige die daar last van heeft.. als het een "gewone" winkel was geweest had ik er niet zoveel moeite mee gehad... maar nou ja laat maar.... snik...

ik wordt a.s. donderdag geopereerd aan mijn schouder daar heeft zich weefsel gevormd na een val afgelopen winter bij ons op de steiger, en deze wordt afgeschraapt.
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Kaatje zei

Wat een leuke webwinkel! Heel leuk om dit telkens weer te lezen. Hoop dat het gelukt is met het poetsen en je morgen lekker van de zon kunt genieten.
groetjes, Karin

by kuzz zei

De blog van Heidi was een van de eerste die ik "ontdekte" en ze heeft me een beetje op weg geholpen in blogland! Wat een supercreatieve vrouw! Ze maakt echt prachtige dingen! Ze heeft deze spotlight zeker verdiend!!
lieve groet, Erna

It's me zei

Ik kende Zenzzzzzzzzzz niet ga gelijk even een kijkje nemen.......fijne avond ....groetjesssss van mij...je ken haar wel dat persoon uit je weet wel........liefs ......Ria...

Bonjade zei

Oh oh......ga je verkopen Lyn....je maakt me nieuwsgierig........
Zit je ook helemaal vol.....hier ook, ach het heeft ook wel iets toch.......en ondertussen ben ik aan alles gehecht.....
Rustig aan met poetsen meid hoor.....het is altijd zo weer vuil.
Ik heb de hele dag onkruid lopen wieden....
Nu dikke knuf
Doegie.....

En die muziek......heerlijk!

Jeanette zei

Erg leuk om te lezen over Heidi, ik volgde haar al een tijdje.

Groet,
Jeanette

Pierelantijntjes zei

Superleuke spotlight, Lynda. Ik lees de blog van Heidi al heel lang en vind het zo leuk om dit allemaal te lezen. Ik geniet altijd heel erg van haar creaties.
Lieve groetjes van Ester

Unknown zei

These are gorgeous! I love them, are they sachets? Love the frayed edges and stamping! And no, I do often make inspiration boards, but I cannot take credit for the ones on my blog today! XX!

Irma zei

enig je rubriek ik vind het altijd er leuk te lezen wat de drijfveer van iemand ies n wauw wat is die Heidi creatief, groetjes Irma

Karin zei

Yes, ik ben helemaal fan van haar, heb ook wat Heidi's originals en voor de kerst komen ze weer van de zolder ;)

Ambiente-nostalgia zei

Leuke spolight Lynda, ik ga toch ook eens zo'n muismat bestellen bij haar.
Ben ik allang van plan maar het komt er steeds niet van!!!

Sfeervolle en zonnige groetjes
van Dorine

Tierlantijn zei

Wat leuk Heidi dat je mij in het zonnetje zet! Lief!

Heidi; super creatief! Maak prachtige creaties... waaronder het Tierlantijn logo...:) waar ik haar nog steeds heel dankbaar voor ben!

Groetjes, Ilona

1.03 uur... Welterusten!

Carnavalkleding zei

Dit zijn de ultieme kostuums, ik hou van deze kostuums het meest.

Stop Snurken zei

Super die creativiteit van Heidi!