HA!! ik "speelde "buiten...(lange post...dat je het weet;))

vrijdag 8 oktober 2010

maar foto's daarvan ga ik straks even maken, want de zon schijnt nog niet en tja alles ziet er ánders uit als de zon schijnt(o jee, Diana, MEEZINGER ;)).
Maar ik "speelde"dus buiten...na een ochtend weer gewerkt te hebben(reïntegratie na bijna anderhalf jaar thuisgezeten te hebben door een schouderoperatie(pssst Merel...RUSTEN) en dus(de oplettende meelezer heeft het al eens kunnen lezen) die depr...(je wil het woord niet gebruiken na gisteren)....depressie).
Tijdens de "koffie" op m'n werk hoorde ik het nieuws over Antonie Kamerling(het kan je NIET ontgaan zijn) en hup meteen gingen alle radertjes in m'n hoofd op volle toeren, dood? hoe kan dat nou? zomaar? ineens? ziek? o jee die kindjes? etc.....
Gelukkig was ik op de fiets en ik heb geprobeerd het even te "parkeren"om te genieten van mijn fietstochtje(ZO'N schattig vogeltje gezien)....maar dat is niet helemaal gelukt, het blijft spoken.
Om een lang verhaal kort te houden, mijn "vroegere"reactie zou zijn geweest: terugtrekken op mijn "eiland"....(lekker thuisblijven en de buitenwereld negeren, me alleen focussen op het veilig zijn van mijn gezin), maar daar heb ik gisteren BEWUST niet voor gekozen(iedereen die "er is geweest"weet hoe MOEILIJK die bewuste handelingen zijn).
Ik ben "buiten gaan spelen"!
Elk jaar in de herfst maak ik wat herfsthoekjes in onze tuin waarvan er 1 midden in onze tuin "geparkeerd"wordt. Zo heb je tijdens de grijze maanden die komen gaan toch wat leuks om naar buiten te kijken.
Ook onder ons afdak is het weer herfst, en ik moet zeggen.....therapeutisch goed geslaagd.
Begrijp me goed ik wil mezelf op GEEN enkele manier vergelijken met Antonie(en met hem de mensen die deze ziekte in de hevigste vorm moeten meemaken) maar het HAKT er gewoon in....het onbegrip( naaaaaaaaaaaaaah kop op, doe niet zo mal), de strijd(ik WIL het allemaal positiever zien, de angst(vele malen bellen naar manlief of hij ook écht veilig op kantoor zat, de school binnenlopen, voordeel van een kleine school, om te kijken of mijn meiden er ook écht zaten) en het absolute gevoel van onmacht(ik kan het niet ik kan het niet ik kan het niet). Vele emoties zul je niet aan mijn gedrag herkent hebben, maar hee, wie had het nieuws van gisteren voro mogelijk gehouden?
Anyway....teveel persoonlijke informatie misschien maar sla het gerust over, ik ben het kwijt;)


De zwakste schakel???
Ik werd getikt door Bonneke(Bonjade).....die schat *KUCH*....de bedoeling is dus nu dat ik met een recept op de proppen kom, en o hemel wat heb ik haar vervloekt! DAt betekend dat ik met iets nobels moet komen(en ik bén niet zo'n "kookert") en dat ook nog voor iedereen leuk en lekker zou moeten zijn(dat zijn eisen die ik mezelf dan weer opleg ;)) EN dat ik moet kiezen(moet ik nog uitleggen wat ik van kiezen vindt?;))
Maar omdat ik natuurlijk NIET de zwakste schakel in dit spelletje wil zijn , heb ik vanmorgen knopen doorgehakt....*grijns*.....omdat ik NIET kan kiezen(lees het gerust nog eens...NIET KAN KIEZEN...dus mochten er nog spelletjes komen, IK KAN NIET KIEZEN:))...heb ik er dus twee voor jullie, en twee LEKKERE(dat vindt IK) EN twee uiterste......tja....
De foto's heb ik van het web geleend want ik heb ze natuurlijk niet even snel gemaakt, maar beiden zijn natuurlijk WEL al vaker door ons genuttigd:).
De maaltijd is 1 van onze favorieten, en de taart is een streling(voor chocoholics)
Het recept van de taart heb ik ooit eens gekregen van iemand die een stukje van de ECHTE taart mee had gestuurd met een swap....*LEKKUR*.


Indiase kalkoencurry(Weight Watchersrecept)

520 gram kalkoenfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
4 koffielepels olie
1 eetlepel currypasta
200 ml kippenbouillon
20 gram bloem
100 ml demi creme fraiche
125 ml griekse yoghurt
4 eetlepels fijngehakte koriander
zout en peper

Pel de uit en de knoflook en snipper ze grof. Snijd de kalkoenfilet in plakjes/reepjes.
Verhit de olie in een braadpan en roer de currypasta erdoor. Schep de kalkoen erdoor en bak ze al omscheppend op hoog vuur in ca.3 minuten bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 min. zachtjes mee. Voeg de bouillon toe en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca.15 minuten op heel zacht vuur.
Meng de creme fraiche en de yoghurt en roer tot een glad mengsel. Roer de bloem door het mengsel en schep dit(van het vuur af) door de kalkoen. Verwarm de curry al roerende zachtjes ca.3 minuten tot een gladde dikke saus ontstaat. Breng de curry op smaak met zout en peper en shep de koriander erdoor.
Serveer met bv basmati of pandanrijst.

* evt. wat cashewnoten erover strooien vlak voor het eten maar dan is het natuurlijk niet meer zo WW als bedoeld, maar WEL lekker ;)).



(ik noem hem voor het gemak even..) Dubbele chocoladetaart

6 eetlepels cacao
112,5 gram(wat zeg je?? doe lekker 112) gesmolten roomboter
200 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
mespuntje zout
3 eieren
120 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram pure(72%) chocola in stukjes.

Over verwarmen op 175 graden
Bakvorm (25x25 ongeveer) of ronde springvorm invetten en bestuiven
Chocola hakken
BOter smelten, cacao erdoor roeren
Suiker, zout en vanillesuiker erdoor roeren
één voor één de eieren er flink doorklutsen
Bakmeel(gezeefd) er rustig doorheen mengen
Chocoladestukjes erdoor
In de bakvorm storten en in ongeveer 30 minuten gaarbakken(EVEN PRIKKEN....let goed op want hij moet dus nog soort van plakkerig zijn, dat is namelijk de gesmolten chocola, laat je hem , net als ik de eerste keer, bakken totdat hij droog lijkt.....dan eet je dus chocolade brikken)*elke oven bakt anders dus let echt op je tijd!!!!!
*SNUIF*



over snuiven gesproken ;)...beide dametjes zijn hier verkouden en ik wordt dan ook "gek"van dat gesnuif(zakdoeken??? nee man, dan moet ik weer opstaan;)).
Ik heb een tip gelezen die ik vandaag bij beide (al dan niet onder dwang ;)) ga uitproberen!

Vul een mok voor de helft met zoethoutthee en vul aan met sinaasappelsap. Ook lekker met kamillethee!

De verkoudheidsbacillen zullen zich niet alleen hier in het (nog immer ) zonnige zuiden hebben gecentreerd, dus wie weet heeft 1 van jullie er ook wat aan!
Dat gesnirf...ik wordt er simpel van!;)

Vandaag een lekkere vrije dag met mn hubbie(met wie ik morgen alweer 18 jaar getrouwd ben, hmm,.....wie weet zoek ik nog even een foto voor jullie op.....NOG een foto van een taart dus ;)), ik zal 'm eens wakker gaan schudden!!!

Heb een fijne dag allemaal(wat er nog  van over is na dit ellelange verhaal van mij ;))!

OOOOOOOOOOOH, enne........ik moet dus ook nog iemand "tikken"voor een recept.....*UHM*...oke...ik denk dat ik het weet(KEUZES KEUZES *grom*)
Fraulein Klein & .............&...................&............Ria(It's Me, of moet ik dan Rein zeggen??:D)

ik lees net bij Diana dat ze een kei is in toetjes maken....dus Diaan, bij deze.....GETIKT!!!! (ik tik er gewoon 3!! kan mij het schelen!)

Liefs,

Lynda

To all my foreign bloggerfriends!!!
I'm sorry but today's post is REALLY long, it contains some really personal stuff about me and two recipes.
I ask you for this one time, please try and find a translator because the recipes are worth it!!!(or ask me and I will e-mail it to you, translated:)).

The personal stuff, yesterday "we"(the Netherlands) became some really sad news! A famous actor has took his own life.....he left behind a wife(43) en two children(11 and 5), he was just 44 years old.....he suffered from severe depressions.......and if there is someone outthere who's is following me a while now, knows WHY this news hit me, and shook me, and why I had to force myself to go and "play outside"in my garden.....so please....if you are interested, find a translator for once.
Thank you so much!
Today me and my hubby have the day off, so I'm gonna go now and push him out of bed;)....my hubs....I married him, tomorrow 18 years ago, maybe I will go and find a picture to share with you;)

O and I have to ask one other blogfriend to play our game and share a recipe with us.....CHOICES CHOICES(how I can't deal with them;))
Fraulein Klein and Ria(It's me).......FEED US!!!;)

Enjoy your Friday!

Love,
Lynda

Leave a Comment

katja-Mariska zei

Mmmm die chocoladetaart.
En over je eerste stukje dat gevoel ken ik, en mensen die dat gevoel niet kennen zullen het ook niet makkelijk begrijpen. Het klinkt altijd zo makkelijk kop op, de knop omzetten. Ja als dat zo makkelijk zou kunnen dan deden we dat wel want niemand wil zich zo voelen.
Fijn dat je lekker buiten kon spelen en hopelijk komt de zon er ook nog bij voor de foto's :)
Groetjes Katja

Anoniem zei

Heij Lyn,

Ja zulke berichten hakken erin! Leven kan mooi zijn maar ook kl........, denk dat er veel moed voor nodig is om deze beslissing te nemen.
Recepten heb ik al uitgeprint, zal murge een glaasje op jullie drinken, en ik wens jullie eeeeen heeeeeeele fijne dag toe. Geniet ervan met man en kids!!

Desiree

It's me zei

Eerst even het serieuze werk....was er ziek van gisteren ...wat een naar bericht......je kent hem niet persoonlijk maar toch je voelt zo de pijn van het gezin Isa met de kindertjes.....naar naar !!

En ben ik nou getikt voor het recept ???.........off Diaan ik snap je weer even niet...zoals wel vaker geloof ikke....!!.....en nee ik neem een heule grote biedemeier mee met heule grote rozen echt zo mooi van kleur.....ik zal er een foto van maken straks speciaal voor jouw !!...en nu ga ik opschieten.......de plicht roept........Iris wil naar buiten......fijne dag geniet saappies......en bijna gefeliciteerd !!...smakkerd van mij....

It's me zei

Oja vergeet ik helemaal.......WAT KAN JIJ LEKKER KOKEN !! DIE TAART..............NEEM JE MEE HE DE VOLGENDE KEER??? YES YES YES !!

Pink Princess zei

Dat gevoel ken ik helaas ook, er niet meer willen zijn, je helemaal wegtrekken in je eigen wereld, "de knop omzetten, kop op meid" ja die woorden zijn helaas zo makkelijk gezegd. Maar als je eenmaal ZO ver bent dat NIKS meer helpt....is er toch moed voor nodig om die stap te zetten. Was er verdrietig om, ook al ken ik hem niet persoonlijk. Bij MIJ is het gelukkig een heel eind opgeknapt, maar zo af en toe...nee hoor, lukt het niet meer en zak je zo weer weg.

Maar goed.....die taart, HHMM ziet er heerlijk uit en zal best heel lekker smaken ook :)En die curry, yummmmmmm

Liefs van Marian

Nieneke zei

Tja, iedereen heeft het er over, vindt er iets over, voelt er iets bij...En jij dus ook; knap hoe je dit hier verwoord!

Nieneke zei

O ja: KOM MAAR OP MET DIE FOTO"S!!!!

Corine(THUIS) zei

Knap gedaan dat buiten spelen! Ik weet van dichtbij hoe moeilijk het leven kan zijn..
Geniet maar volop van dat waar je nu volop van kúnt genieten :))
Groeten, Corine(THUIS)

Diana zei

Nondesju...en ik maar rennen, rennen, rennen om je voor te blijven...alsnog getikt... Maar goed, ik ga mijn best doen. Jouw overheerlijke smikkeltaart, daar kan ik helaas niets mee, want ik (keukenprinses met lovertjes) heb geen oven in dit innieminie-huisje zitten :-((
Voor wat betreft de depressie-hel...je hebt het goed gedaan meid! Naar buiten met die handel, licht en lucht op het koppie. Nou ja, je weet vast wel wat ik bedoel....niet in jezelf kruipen, maar bewust een stap naar buiten maken. Dus Lieve Lynda: Petje Af!!!!

Diana zei

O...en Lynda...geloof me...twee bakken flubber achterover geslagen (ok..ook Uk at een hapje mee) en nog honger hebben! Ben aan het uitdijen, da wilde gij nie wetuh...!!!!

Tanja zei

Mooi geschreven Lynda, zo heerlijk eerlijk jij.

"Als je je been gebroken hebt, ziet iedereen dat. Als je ziel gebroken is, weet alleen jij dat".

Fijne dag met je lief, geniet er maar lekker van het is mooi weer.
Groetjes
Tanja

Nicole Claudia zei

O, ja alles tussen de oren is af en toe zwart en wit... In balans is mooi grijs zal maar zeggen, maar dat is het niet altijd... Geen hond die het aan je ziet, en dat hoeft ook niet altijd... Als het wel aan je te zien is is het ook niet altijd prettig... Dat is ook nog eens tegenstrijdig...

Maar zo'n bericht in de auto op de radio (ik zat daar toevallig) te horen, dan ben je toch perplex... (luid Wát!!!?? )Kinders waren mee, en keken mij geschrokken aan, want ik schrok... Niet dat ik hem persoonlijk ken of zo of gevolgd heb in z'n cariere, maar je weet dat hij een vrouw heeft en kindertjes... en je wordt er gewoon naar van dat hij zo'n beslissing heeft moeten nemen als uitweg...

Wat ben ik blij, dat ik mijn mindere tijden nooit zo beleef/diep ga als hij (en anderen) mee moeten maken...

Je recepten ga ik zeker eens een keer uitproberen, of ik schuif het bij Rem in z'n schoenen, want hij is daar véél beter in!!

Groetjes, Collie

Bij Guusje Thuis zei

Wat mag jij ff trots zijn dat je ergens onderin dat putje toch het trapje naar boven vond, want het is letterlijk gekmakend om daar onderin op een bodem te zitten (hé was ik daar ooit ook??) en omhoog te willen wat maar niet wil lukken.

1 step forward, 2 steps back ... maar vooral elke keer weer bij 2 stappen terug knokken voor die ene stap vooruit ... Anthony is het niet meer gelukt om dat ene stapje vooruit te kunnen zetten, wat moet dat verdrietig en vooral eenzaam geweest zijn. Hij volgt deze week een vader hier uit het dorp, begin 30 die een lief dochtertje achter laat maar ook geen stap meer vooruit kon. Vallen van het blad ... en ik ben er stil van!

Je recepten zijn heerlijk, zo'n taart voor een emo-eter als ik en choco-monsters van pubers, die moet hier toch ook even uitgetest worden.

Geniet samen van jullie jubje en het weekend.

Lieve groet,
Colinda

Yvonne - Frl. Klein zei

Liebe Lynda, da mache ich sehr gerne mit!!!! Ein Rezept meiner Wahl, hab ich das richtig verstanden?
Und das Rezept poste ich dann in meinem Blog??
Da muss ich mir noch ein richtig leckeres Rezept aussuchen dafür! Ist Anfang nächster Woche o.k.????
Ich wünsche Dir schonmal ein wunderschönes Wochenende!
Ganz viele liebe Grüße, Yvonne

Margot zei

Ik kan niet kiezen...waar moet ik beginnen.
Ja ook ik in depr...gezeten en op randje gestaan...voornamelijk omdat ik te druk bezig was om het anderen naar de zin te maken en me and myself altijd oversloeg...Ken je het???
Dus ik weet waar hij voor heeft gestaan, alleen hij ging een paar stappen verder, heeel triest.
Inmiddels 12 jaar verder en soms nog moeilijk, maar idd: hoekjes maken en naar buiten helpt echt.

In deze tijd van de maand kies ik voor chocolade, snap je. Hoe warm moet de oven????

Gouden tip: wij zijn gek op zoethoutthee, en jus...dus gewoon bijelkaar fli...doen, en je hebt een antigriepinedrankje???
tzt gaan we het proberen.

Lekker muziekje weer en ben benieuwd naar de tikrecepten...

Ssssllllrrrpp (haal mijn neus op, niet voor jou hoor maar, ben je toch aan gewend...)
Margot

Alle mooie dingen zei

ja ik ben daar ook geweest.. dus ik weet hoe hij zich voelde.... vreselijk. Ik ben op het laatste moment tegengehouden.. en daar ben ik nog steeds heel blij om... maar gisteren dat was moeilijk, ik ben niet naar buiten gegaan.. misschien had ik dat wel moeten doen...
ik ben ook niet zo van het koken.. en ik vind het super knap dat je dan gewoon met 2 recepten komt... tjee
ik ga de was ophangen... het zonnetje moet toch echt een keer komen
prettig weekend
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Michaja zei

Iemand die zich van het leven beroofd doet dit niet voor niets. Het is heel makkelijk voor mensen om te oordelen. Uiteraard het is vreselijk voor zijn vrouw en ook voor zijn kinderen maar het gaat toch ook om hem.
Ik zelf ben gelukkig niet een persoon die vatbaar is voor depressies maar heb wel mensen om mij heen die in een heel diep dal hebben gezeten. Petje af voor diegene die dat hebben mee gemaakt en daar weer uit zijn gekomen. Voor jou dus ook lieve Lynda!
Heerlijke receptjes, dank je daarvoor.

Vær våken zei

Hi Lynda! Looks like you made the most wonderful chocolate cake. Be sure to send me a big piece!!

I am back from Tuscany and you guessed right!! Well, it's good to be back in the blog world again. Hope you have a fabulous weekend!! xx

Splashes of Pink and Mint zei

Tja, dat jij een mens met onverwachte kanten bent, dat had ik al bedacht, maar dat jij ook zoveel narigheid meegemaakt hebt, nee, dat had ik niet verwacht (begin er warmepel van te rijmen!). Stoer van je om dit met ons te delen, en ozo toepasselijk na dat afschuwelijke nieuws van gisteren.
Je hebt er weer een mooie post van gemaakt maarrr... wil je voortaan geen recepten meer plaatsen van die overheerlijke, kwijlopwekkende taarten??? Vind Tante Sonja vast niet goed als ik me daar op stort! (En het gaat nu eindelijk goed! Woehaa!!!!)
Heel fijn weekend! Liefs Elly

Home and Lifestyle zei

Vreselijk Lynda...dat je er over mee kunt praten. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik het zelf nooit persoonlijk ervaren heb, maar weet zeker dat je beter je pink kunt breken (even een gipsje, paar weken rustig aan en het gaat weer) dan dat je mentaal in de put zit (waar is het einde, wanneer komt er weer licht in de tunnel die eindeloos lijkt)!

En je recept...ik begin er niet aan hoor...calorietjes genoeg gehad vandaag hi hi! Een heerlijk stuk appeltaart, het was me toch lekker!!!!

Lieve groet, Ingrid

Elisabeth zei

Na het lezen van je blog scroll ik even langs de reactie's en ja ,ook ik ben ''er'' geweest .Er is 1 zin die me totaal op de kast kan jagen!! ,GA IETS LEUKS DOEN !! komt je vast wel bekend voor !Zoveel onbegrip .Je recepten zien er goed uit ,toch jammer dat ik niet van koken hou
Groetjes Elisabeth

lia zei

Ik ben wel een tijd teleurgesteld geweest in mensen waardoor ik minder vrolijk was, maar echt depri ben ik gelukkig nooit geweest. Maar ken het wel van een hele goede vriend van ons. En men wat is dat heftig. En die recepten lijken me wel lekker. Vooral dat gebak..... Hmmmmm

lieve groet Lia

Unknown zei

Oh, yummy! So I can eat the Weight Watchers and then the chocolate cake, yum! XX!

Fågel Blå zei

Hello!
Thanks for your comments!
I be so happy!
Oh so delicus, and so sweet!'
I whish you a very nice weekend!
Kathrine

Bonjade zei

Oh ja ik voel het ook......heb ook diepe dalen gekend.......
Iedereen oordeelt over hem, hoe kan ie maar daar ben je dan totaal niet mee bezig...je zit gevangen in jezelf en hij voelde zich juist teveel voor zijn omgeving en oh zo vast in zichzelf....als dat maar stopt........
Woorden schieten tekort........

En nu haha wat vrolijker nieuws....een recept...wat....??? wel meerdere...zelfs nog tips hoe kom ik mijn verkoudheid te boven......;0)
Nu jij bent dubbel en dwars getikt.......missie top volbracht hoor.....maar mij vervloeken...?
Ja dat is jammer....snif........
Enne er was op mijn blog ook al iemand die moest lachen om je eieren ....dus gooi ze maar in de pan hoor.....ik kom eraan om ze te zoeken....
Heerlijk paaseieren zoeken....zo gezellie.
Liefs, knuf , knuf.

Tierlantijn zei

I've been there. Integenstelling tot buiten spelen ga ik binnen spelen ;) Nu al zo'n 10 jaar!


Wat een heerlijke recepten. Vooral die van de weight watchers. Ook lekker verantwoord!

Fijn weekend! Ilona

Fijn weekend!

Claudia Leertouwer zei

Ook hier het nodige meegemaakt, verschrikkelijk! Dat je zo diep van binnen geen uitweg meer ziet dat gun je niemand, het slachtoffer zelf niet maar ook de slachtoffers van de daad niet.

Al zo lang samen, je bent gezegend Lyn...

Liefs Claudia