Vraagje......question....

woensdag 29 september 2010

Wat is gezelligheid?
What is homy?

Alleen al het woord gebruiken voelt gezellig, je kent het wel, "gaan we gezellig even....of lijkt me gezellig, het was gezellig".
Creeër je eigen sfeer.....sfeer....zit 'm in zoveel dingen, kleine dingen, en niet alleen in dingen, ook in geuren, geluiden.
Mindfulness........probeer het eens!!

Just using the word feels homy already, you know what I mean.
Create your own homy atmosphere....atmosphere....what is it? It's in so many things, but not only in things, scents, sounds.
Mindfulness....try it!!









Joel...deze is voor jou....en dan proberen NIET met die stenen te gooien;)
(Kinne we al kiendje kieke??)



Wat vinden jullie gezellig? Waar zit volgens jullie sfeer in?

What do you think is cozy? What makes an atmosphere?

Gezellige sfeervolle avond!

Lynda
ps:ik had een sfeervol moment......moest van manlief even naar een liedje luisteren, het liedje dat jullie nu horen.....zonder woorden toch??;)
I had a cozy moment with my hubby....he made me listen to a song, the song playing right now.....don't need words do we???;)

Leave a Comment

Rozmeen zei

Lieve Lynda,

Wat een gezellig berichtje...vind dit soort posts zo leuk! Gezelligheid is voor mij met mijn gezin lekker aan de eettafel zitten en de dag doornemen of op zondag in pyamas in bed met de kleintjes op bed en lang blijven hangen :-)

Liefs en een dikke kus,
Rozmeen

Alle mooie dingen zei

de meest sfeervolle foto vind ik nr. 4, maar wat ik nou het ultieme sfeermoment vind... ja kaarsjes aan, lekker op de bank met mijn mannetje, borreltje (hij een borreltje ik een frissie) mooi muziekje of een goed gesprek en verder even niets..
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

jolanda zei

Jeetje daar vraag je zo wat! Ik kan nu wel allemaal momenten opnoemen die ik gezellig vind, maar waaróm vind ik die momenten nou gezellig??
Volgens mij heeft het voor mij het meest te maken met het gevoel van geborgenheid. Lekker knus voelen. En dat gevoel krijg ik door het samenzijn met de mensen waar ik van hou en samen met hen iets doen (of samen niets doen, kan ook).
En daarbij helpt het natuurlijk ook wel wanneer de omgeving er leuk uitziet... open haard aan, kaarsjes branden, een inrichting waar aandacht aan besteed is... je kent het wel ;-)
liefs, jolanda

Home and Lifestyle zei

Ik vind zoveel dingen gezellig...thuis met mijn gezin samen op de bank 's avonds aan de koffie met koek, met mijn vriendin naar een fair, bij elkaar theeleuten....kletsen met de buurvrouw, met mijn meiden 's middags wat drinken als ze uit school komen, ga zo maar door! En als ik dan 's avonds gezellig met mijn gezin op de bank zit, dan uiteraard de kaarsjes aan en de rommel opgeruimd, als dat laatste niet gebeurd is....vind ik dat zó ongezellig!

Ik ga weer gezellig op de bank zitten, manlief heeft thee voor mij gezet!

Lieve groet, Ingrid

Pink Princess zei

Gezellig is een ECHT Nederlands woord, het is bijna niet tye vertalen in een andere taal.
Gezelligheid is voor mij: lekker op de bank, kaarsjes aan, boekje bij de hand, kopje koffie erbij....poes aan de voeten ♥ heerlijk een glaasje wijn heel af en toe....

Vosje zei

Wat is gezelligheid voor mij eeeehhh...met mijn vriendinnen op brocantejacht gaan lekker kletsen en koffie drinken,samen iets leuks frobelen met mijn kleinkinderen naar het bos gaan etc. maar ook lekker thuis met de voetjes op de footstoel voor de open haard eigenlijk simpele dingen maar die momenten zijn goud waard!!
Groetjes Truus

Claudia Leertouwer zei

Met z'n vieren samen zijn met iets lekkers in een schoon en opgeruimd huis is voor mij het toppunt van gezelligheid!

Liefs Claudia

Pierelantijntjes zei

Gezelligheid is voor mij, Dat nu de kaarsjes weer aangaan. dat ik zaterdag met een groep vriendinnen naar het theater ga, de weken voor de kerst, eerst eten en daarna een potje kaarten met vrienden, oude films kijken, en op de koffie bij mijn ouders.
Er zijn nog veel meer dingen hoor, maar dit schiet mij nu te binnen.
Mooie en sfeervolle foto's heb je geplaatst.
Liefs Ester

wonen bij de dijk... zei

Wij hebben vanavond GEZELLIG op de fiets lichtjes gekeken bij ons in het dorp.
het is hier licht/feestweek, en dan zijn alle straten mooi verlicht..
Dat is voor ons gezellig..
maar ook kaarsen aan, wind en regen op de ramen en er dan niet uit hoeven..
met vrienden borrelen of op zaterdagmiddag met z'n allen patatjes eten..
GEZELLIG..

Gezelligheid volgens wikipedia:
geeft een bepaalde aangename omstandigheid of gevoel weer, een vorm van knusheid, vriendelijkheid, huiselijkheid, vertrouwdheid, kneuterigheid enz.
Meestal heeft gezelligheid te maken met anderen samen te zijn (in goed gezelschap).
Het kan ergens gezellig zijn (de sfeer), iemand kan gezellig zijn, maar bijvoorbeeld ook een interieur kan gezellig zijn.
groet cobi

Elisabeth zei

Ik zie al zoveel voorbeelden van gezelligheid voorbij komen ,veel van die momenten komen voort door geborgenheid ,de vertrouwdheid van de mensen om je heen die je dierbaar zijn en dat maakt gezelligheid
Groetjes Elisabeth

Een sneller kloppend hart zei

Echt gezellig vind ik: samen zijn met wie dan ook...en 't naar je zin hebben zonder je ook maar enigszins ongemakkelijk te voelen...

Groetjes, Veronique

Bij Guusje Thuis zei

Gezelligheid zijn voor mij kleine dingetjes zoals lekker samen rommelen in de keuken, pubers die 's avonds spontaan naar beneden komen voor een kop thee, een uitgebreide brunch met viertjes in het weekend ... allemaal kneuterige, gezinsdingetjes ... maar ik vind het zooo gezellig :-)

Groetjes,
Colinda

Michaja zei

Wat ik gezellig vind is met mijn gezinnetje genieten van een lekker apéritiefje, wijntje, hapje, je kent het wel :) Mijn kids kunnen daar ook zo van genieten. Van wie zullen ze dat nou hebben?
Mooie plaatjes heb je gevonden! Ook al blauwe laarzen by the way?

Tuur zei

alles is al hier voor gezegt, sluit me er helemaal bij aan...
In alles zit wel gezelligheid...tis meer dat je het ook kunt zien...voelen...

alma zei

Ha die Lynda,

Leuke post van jou vind ik gezellig!!

Mijn ouders aten hier vanavond en we hebben zo gezellig zitten kletsen! Ik kreeg er een warm en gezellig gevoel van.
Morgen met mijn lieve vriendin Andrea uit eten en weer even lekker bijkletsen en shoppen! Iets waar ik nu al gezellig aan denk!

Kaarsjes op de tafel, mijn herfstspulletjes weer tevoorschijn gehaald. Ben klaar voor de herfst! Gezellie... (mag ik niet zeggen van Frank!

Gezellige groeten
Alma

Passione Helena zei

Gezelligheid is een groot begrip en kan ik op vele situaties toepassen, van gezellig samen winkelen, terrasje pakken, uit eten, maar ook visiten met vrienden etc.

Maar het liefst ben ik gezellig met mijn gezin. Met veel warmte en sfeer in huis, samen iets doen of lekker op de bank. Samen genieten van een Italiaans wijntje. Dat is onze punt van rust, waar we na een drukke week en elkaar weinig zien, naar uitkijken. Maar ik kan niet helemaal kiezen, want het zondagmorgen ontbijt( brunch) hoort daar net zo belangrijk bij. We kunnen wel een paar uur aan tafel hangen. Heerlijk!!
Ik kijk nu al uit naar het weekend.

Ondertussen blog ik gezellig verder met jullie hihi

Trusten, liefs Helena

Nieneke zei

oh shit!...'t is nu 11 uur 's avonds en ik heb zo'n HONGER! (sta op rantsoen) dus gezellig= uit eten, chips en cola en film kijken/ bankje hangen met m'n lief, thee en chocola of koekjes en kletsen met m'n moeder, rode wijn en toastjes met brie met vriendinnen, limo met snoepjes onder het knutselen met de kids, samen taarten of koekjes bakken...
of toch maar snel (samen) onder de wol, in ons lekkere bedje, luisteren naar de regen die tikt tegen het zolderraam...

Tierlantijn zei

Hai Lynda!

Ik kan weer flink bijlezen op je blog want wederom geen nieuwe posten van jou op mijn dashboard tegengekomen! Vreemd toch?!

Die heeeeel veel kaarsjes; Gezellig!

Groetjes! Ilona

Unknown zei

Awww, it is a cold and rainy night here, I just lit a candle and it makes it so cozy! I totally agree with you! XX!

It's me zei

Gezelligheid ??? nu lekker met mijn mannetje gaan slapen................tis laat.........welterusten..............liefs van mij.........

It's me zei

jouw klok loopt een uur achter nog kun je nagaan...............

Alma zei

Bij gezellig denk ik vooral aan familie, vrienden, mensen. Gezelligheid vind ik zelden alleen, hoewel ik op een vrije middag ook heel gezellig in mijn eentje op de bank kan zitten genieten. Misschien is gezellig wel: genieten. Genieten van een moment. Genieten van en met vrienden, familie. Uiteraard hoort er al gauw een hapje of een drankje bij. Mag ook thee met een koekje zijn, hoor!
Een ding is zeker: gezelligheid is puur hollands!! Net wat Marian zegt, er is niet eens een buitenlands woord voor dat de lading dekt.
Ik hoop voor nu weer op een gezellige dag in de winkel met leuke, vrolijke mensen.

Gezellige dag allemaal,
Alma
Duifje van Drenthe

Luiza zei

Oh, Lynda this song is great, and you´re right, no words needed!!!
What a romantic hubby!!!!
It´s typical for my hubby too, to play something like this or sing for me =), haha.

And the cosy times for me, is with him...Candlelights, dinner and holding eachother. Talking...
He is my life, my hpe my everything.

Well , I better stop now, before I start crying haha.

Love, love , love the image with the couch and candles....
Its great!!!!

Have a wonderful day, sweetie!
Hugs/
Luiza

katja-Mariska zei

Gezelligheid zit voor mij in heel veel dingen, en er komt nu zoveel voorbij.
Samen aan de eettafel,Kaarsjes aan en een kopje thee. Als het heel hard regent en ik lig in bed.
Toen ik maandag thuis kwam van de woonbeurs en de kinderen op me zaten te wachten en mijn oudste met het eten bezig was. Het gevoel, geur van eten en de warmte van thuis.
Ik kan nog wel een uur doorgaan :)
Goede blog Lynda, je gaat eens even nadenken.
Groetjes Katja

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Gezelligheid/sfeer is voor mij...een goede band hebben met mensen, dier en natuur, je helemaal op je gemak voelen, en als je dan geniet, dan is het gezellig!
Sfeer zit 'm vaak in de dingen eromheen, die van het totaalplaatje gezelligheid maken.
Ik kan erg blij zijn als ik alleen ben in m'n gezellige huisje, met een lekker bakkie koffie, en das dan weer mindfulness ;-)
Gezellig blogje!!

Liefs Hil

Little Emma English Home zei

For me it's the lights the colours the smells in a house, all this comes from the ones who live there, so the real atmosphere is what we hae in our soul ;) Kisses to you, I'm back!!

lia zei

Sfeer en gezelligheid is in veel dingen terug te vinden. Gezellig in huis met kaarsjes en warme kleuren, muziekje aan. Maar ik houd ook van het gewone gezinsleven en mis enorm dat de aanloop van de kinderen verdwenen is. Even van boven naar beneden en dan op de bank ploffen en dat een aantal keer per avond. Jongelui die spontaan binnen vielen. En koken en aan tafel zitten voor en met het hele gezin. En ook al is er nog een thuis en komen de anderen nog steeds naar huis (ze hebben per slot ook hun eigen leven) maar het is zoveel stiller geworden. Dus de gezelligheid van het gezin bij elkaar staat bovenaan.

lieve groet Lia

Marga zei

Hallo Lynda.
Wat een gezellige blog.
In veel dingen zie ik gezelligheid en wil ik gezelligheid creeeren. Van kleine momenten tot hele dagen/avonden.
Kletsen, kopje koffie, sfeermuziek, kaarsjes, lekker eten, knus bij elkaar zitten, feest, samen eten, telefoongesprekje, vele blogsites, samen winkelen..............
Er is ontzettend veel gezelligheid.
Groetjes Marga.

Margot zei

Tjeetje...Gezellig....Zoveel, dat ik best iets zal vergeten, maar hier komt het:
Gezellige muziekjes bij je blog (slijm,slijm..)
Oké: met blote voeten in de zon, vrolijke kinderen om me heen, alleen in mijn hoekje onder de plaid en een goed boek, met fijne mensen borrelen en veeeeel lachen, met zuslief op een zonnig terras naar mensen kijken en elkaar alleen maar goed-of afkeurend elkaar aankijken,me optutten om alleen met manlief lekker uit te gaan eten, verhalen kunnen vertellen aan mijn kids in een stad of museum...
Zoals je ziet staat gezelligheid en gelukkig zijn heel dicht bijelkaar voor me.
Als het gezellig bedoelt wordt als lekker kneuterig, is het voor mij toch wel, met mijn gezinnetje samen lekker binnen of buiten ons thuis, zijn in alle rust, en allemaal tevreden zijn op onze eigen manier...
Gezellige groet, Margot
PS, kun je het woord gezellig eigenlijk wel in een andere taal vertalen???

Rumour has it zei

´Gezellig´ is echt een typisch Nederlands(Hollands) woord, hier in Vlaanderen wordt dat veel minder gebruikt. Soms heeft het voor mij een beetje een oppervlakkige bijklank, maar ik moet zeggen dat ik ook van gezelligheid houd, de ECHTE gezelligheid, met mensen om me heen. En jij bent gewoon een gezellige meid!!! haha :D
Ik ben een 2-tal weken geleden in Limburg geweest én bij Karin, eindelijk! Dankjewel voor de lieve kaartjes voor mijn dochter, ze gaat ze allemaal bewaren voor later uiteraard. En ook nogmaals dank voor de moeite van toen... (had ik trouwens al die spullen al betaald, ik weet dat niet eens meer???). Heb nu een pijnlijke, gemene spierscheur in mijn been, moet veel rusten en plat-liggen (doe dat maar eens met 3 kleine koters en verbouwingswerken), vandaar dat ik ook zo weinig achter de PC zit en op internet ben. Hoop gauw weer terug te zijn.
Beste groetjes, tot gauw, Marjolijn

little sweet things zei

Nou uuh, gewoon gezellig. Ik heb net even gezellig jou post gelezen. Nederland is het enige land die het woord gezellig kent, geen enkel land heeft een vertaling daarvoor. Gezelligheid is voor mij een gevoel, een soort behagelijkheid, je omringt voelen met warmte, iets knusserigs of zo.
Ik ga zometeen mijn jongste dochte ophalen die op kamp geweest is en ik vind het erg gezellig dat ze er straks weer is.
Liefs Sas

Les Cotrions zei

Did you enjoy your romantic evening Lynda????
Wish you a great week end!
Hugs
Vale

Anoniem zei

Heij Lynn!!

Zou het nu lukken??
Mooie foto's hoor!!!
Gezelligheid voor mij is oppe bank liggen met Ramsessssssssssss!!
Een bezoekje aan Ca (zal haar murge de groeten doen), rommelen met Suus en na de buit capachino drinken met pain de chocolade!!
En uiteten met leukkkkk gezelschap!!

Groetjes
Desiree

Rianne zei

dus eigenlijk zijn we het eens, de kop is te groot, het bed helemaal goed (volgens mij heerlijk om in weg te zakken), en die tegels graaggggggggggggggggggg................................ grappig!
Fijne avond!

Bonjade zei

Laat me raden manlief liet je mijn franse liedje horen......
Ja heb even hier geen geluid met de t.v. aan.
Gezelligheid....?
Dat vind ik hier altijd weer bij jou.
Gezellig en warm
Fijn weekend
Knuf...zo gezellig

Jeanette zei

Gezelligheid is, met mijn gezinnetje samen leuke dingen doen. Met vriendinnen high tea'en, saunabezoek met vriendinnen. Goede gesprekken met familie/vrienden/kennissen. En bloggen is ....gezellig.
Ga nog gezellig even wat blogs langs, fijne avond.
Groet,
Jeanette

Yvonne - Frl. Klein zei

Liebe Lynda, wunderschöne Bilder!!!! Ich weiß gar nicht was mir am Besten gefällt , aber ich denke jetzt wo der Herbst kommt, nehme ich das mit den vielen Teelichtern!!!!!!
Ganz viele liebe Grüße, Yvonne

Michaja zei

Haha die laarzen ze blijven maar hangen he! Volgens mij pas je ze niet eens :)

Plien zei

Ook bij jou nu eens aan het lezen geslagen! :)
Het eerste wat bij me opkomt bij gezelligheid (ondanks dat kaarsjes, bloemen, versgebakken appeltaart enzo allemaal heel gezellig is!)is SAMEN. Met familie, vrienden of nog beter met die woest aantrekkelijke en erg leuke man! ;)
En tuurlijk weet ik dat je het jezelf ook leuk moet maken (en dat doe ik ook zeker!) maar als ik alleen ben, ben ik praktisch en bij samen gezellig.

Ik ga nog even verder gluren!