Geschiedenis op Corfu

woensdag 10 augustus 2011

Het Achilleion (Achillion) wordt ook wel het paleis van Sissi genoemd. De Oostenrijkse keizerin (Sissi) liet het Achilleion (Achillion) bouwen tussen 1889 en 1892 als zomerverblijf. Het grote en mooie paleis met een prachtige tuin staat net even buiten het traditionele dorp Gastouri op 15 kilometer ten zuiden van Kerkyra (Kerkira).




Keizerin Elisabeth (Sissi) bezocht Corfu voor het eerst in 1861 en vervolgens pas weer 16 jaar later in 1877. Ze was verliefd op het eiland en besloot in 1888 een villa te kopen en te laten ombouwen tot het paleis Achilleion (Achillion). Het klassieke paleis is ontworpen door de Napolitaanse architect Rafaele Carito en werd zowel intern als extern gedecoreerd met neo-klassieke beelden van overwegend Italiaanse makelij. Ze heeft er maar zes jaar van kunnen genieten, want in 1898 werd Elisabeth (Sissi) vermoord in Geneve. In het jaar 1907 kocht de Duitse keizer Wilhelm II om het vervolgens in 1914 weer van de hand te doen.

Het mooiste van de villa is de tuin met de beelden van de Negen Muzen en de stervende Achilles.



 Binnen in het paleis zie je prachtige muur- en plafondschilderingen en diverse meubels in goede staat. Je kunt alleen de begane grond bezichtigen, de eerste etage is voor publiek afgesloten.





bovenstaande collega bestaat uit momenten tijdens onze weg de berg op! We zijn op eigen gelegenheid gegaan dus niet met een bustocht. Lopend moesten we de laatste 2 kilometer(steile berg met haarspeldbochten) afleggen. Het was heet, maar "gewapend"met hoedjes, zonnebrillen, factor 30 en een fles water begonnen we aan onze tocht. Heel bijzonder was het dat we bij de eerste bocht een hond liggend in de schaduw bij een hotel aantroffen......hij sprong op en is de héle weg met ons meegelopen naar boven!!! Hij moest en zou voorop lopen dus had er flink de pas in ;).....keek af en toe om waar wij bleven als we stilstonden. Op enig moment dachten we dat ie er vandoor ging, hij verdween in de struiken....maar groot was onze verbazing én opwinding toen hij zat te wachten op ons aan de andere kant van de bosjes!!(haarspelbocht door)...hij had dus een afkorting genomen!!!:).
Aangekomen bij het paleis is hij ook mee de tuin in gegaan. Ze kennen hem blijkbaar want niemand keek raar op:).
Hij moest dus op de foto! Dat snap je ;)!

De wilde katjes waren überschattig en we moesten ons ook echt inhouden ze niet te aaien. Ze waren niet voor de poes zeg maar;)......

in het midden zie je het beeld van Sissi dat bij de ingang van het paleis staat(tegenwoordig.....vroeger stond het in een prieel ergens in de tuin)

veel beelden in de tuinen, en grote muur- en plafondschilderingen binnen

práchtig uitzicht over de kust van Corfu en wat mooie elementen her en der

middenonder, tweede van links boven en helemaal rechtsboven.....de kapel
Linksboven zomaar wat engeltjes aan de wand.
Linksonder en rechtsonder bronzen plaquettes bij de ingang.

We kennen allemaal toch wel de verhalen van Sissi. Althans....de geromantiseerde verhalen. Als je leest hoe het haar verder is vergaan heb je echt met haar te doen, keizerin of niet. Alle vier je kinderen overleven.....eenzaamheid en ziekte.....nee dankjewel.

Bij thuiskomst hebben we natuurlijk de dvd's gekocht, en hebben de meiden ze alledrie achterelkaar zitten kijken!:)

O enne....berg AF ging een stuk sneller;)!

Morgen de restanten van Corfu in vogelvlucht;)

Liefs,
Lynda

Posted by Picasa

Leave a Comment

Mirjam zei

Hoi Lynda,
Wat een mooi stukje weer... en je foto´s zijn ook erg mooi. Ik val in herhaling, maar ik meen het wel.
Ben zeer benieuwd naar de rest van je foto´s.
Heel fijne avond gewenst, ga je nu ook Sissi kijken...?
Groetjes,
Mirjam

Jolanda zei

Alle weelde maar toch niet gelukkig, dan maar liever lopend de berg op samen met je family! Mooie post, lieve groet

ByIngeborg zei

Helemaal leuk. Ik ben er ook geweest, dus herken aantal dingen. Geestig om het nog ns te zien.
Jullie hadden zo te zien goed weer. lekker hoor!
Thx voor het meekijken, even weer terug naar daar. heeeerlijk!

Greets en fijne avond.
Ingeborg

Juule zei

Nou ziet er absoluut niet verkeerd uit.. ok.. koop jij dat hok, koop ik het hok in Zweden en kunnen we over en weer uit logeren...;-)
geniet van je verblijf, het moois en... ik zag het wel.. de zon...

Abacaxi & Hortelã zei

Mooie plaatjes, wederom! Nooit op Corfu geweest maar ik krijg nu wel de kriebels, dus wie weet...
Bisous!

Home and Lifestyle zei

Doe mij ook zo'n zomerverblijf...vind iets kleiner zelfs ook wel goed ;-)!

Leuk om weer mee te mogen kijken... het is een prachtig eiland!

Lieve groetjes...

It's me zei

Kijk zo leer ik nog eens wat van jouw.....wie had dat kunnen denken??????...xxx....tot later !

lia zei

Leuk om te zien, och en die hond.... zo bijzonder. En op film lijkt alles zo romantisch maar met vele mensen zou ik niet willen ruilen hoor.

liefs

Annemiek zei

Heb 4 jaar geleden Corfu ook bezocht voor 2 weken , en het paleis stond hoog op mijn verlanglijstje !We hebben toen voor 2 dagen een auto gehuurd en zijn het hele eiland over geweest . Soms met heeeeeeele steile afgronden naast de auto , brrr] Maar wat hebben we genoten en wat is het daarom leuk om nu bij jou al die plaatjes weer te zien !
Loop in gedachten weer in de tuin . Wat het voor mij ook een speciale herinnering maakt is dat wij op de dag van ons bezoek aan het paleis precies 25 jaar getrouwd waren . Heb nog een hele mooie foto van ons tweetjes samen in de tuin t.o. het grote beeld , met heel Corfu op de achtergrond . Bedankt dat we mee mogen genieten !! Groetjes van een [ normaal ] stille meelezeres , Annemiek