Meer dan niks doen....

dinsdag 9 augustus 2011


oke, je hebt 8 dagen(6 eigenlijk ivm reisdagen) maar je wil wel wat zien he....dus én niksen én wat zien...here we go! Hierboven wat beauties uit de natuur op Corfu.



zoals ik al zei, we maakten een boottocht langs de kust vanuit Messonghi naar Corfu stad. Ik had jullie graag een impressie willen laten zien van de terugweg, maar mooie foto's in het donker maken....dat lukte niet. Hierboven dus e.e.a. van "heen".



van de reisleidster kregen we de tip om de wandeling door het dorp naar Yannis' Corner te ondernemen....deze kerk hierboven kwamen we onderweg tegen.....het "karkas"rechtsonder ook.....veel gezien....huizen die niet af waren, of waar alleen nog maar de fundering van lag...deed een beetje spookachtig aan, maar blijkbaar typerend voor Griekenland?


het terras bij Yannis

onze "nieuwe vriend"Yannis! Die overigens helemaal weg was van onze jongste dochter(die nu nog blauwe wangen heeft ;))). Deze griek weet hoe je je gasten tevreden stelt en hoe je "vrienden"maakt. Heerlijk om die gastvrijheid te ervaren.....na toch wel wat "botte"en stugge grieken in het hotel te hebben mogen meemaken!
Ik voelde me toch even rot.....op de vraag waar wij vandaan kwamen.....sprak hij met een diepe zucht..."you work for money, we work for fresh air".........zonde.....
Dus.....iedereen die in het zuiden van Corfu komt....GA NAAR YANNIS!!!!:)


hierboven nog wat kiekjes...gewoon....van onderweg ergens en nergens naartoe.

Morgen allemaal mee naar het paleis van Sissi???

Liefs,
Lynda

Posted by Picasa

Leave a Comment

It's me zei

Paleis van Sissie...???ben je niet in de war...???..enne je hebt hier ook botte mensen hoor.......pompidompidommmmmmmmm.....xxx

Elisabeth zei

En weer hele mooie foto's van je vakantie .En die Griekse mannen Tja echte charmeurs hoor hihi
Liefs Elisabeth

Thuis bij Tjits zei

jaaa ik wil wel mee naar het paleis van Sissie!! is dat trouwens niet ergens in Oostenrijk?? of had ze nog een buitenverblijf in het zuiden van Corfu?
en als ik dan toch meega naar het paleis van Sissie dan neem ik nu even plaats op het terras van Yannis en laat de gastvrijheid even heerlijk over mij heen komen:))

liefs Tjits

lia zei

Leuk.... Als de bediening vriendelijk is dan maakt het de vakantie toch nog specialer. Er staat me iets bij dat ze buiten Oostenrijk ook nog ergens een zomerpaleis had, dan zal het waarschijnlijk op Corfu zijn.

Liefs

Plien zei

Dat ziet er goed uit! Zo te zien ondanks het eten toch heerlijk genoten!

Tanja zei

Volgens mij heten alle Griekse mannen Yannis, of in ieder geval de aardige. En ze weten je zo in te pakken, ze kunnen zo lekker praten ;-)

Gelukkig is je dochter nog te jong om verliefd te worden op een Griek en daar te blijven.

Ik ben benieuwd naar de foto's van het kasteel en dit boottochtje was wel heel erg leuk.

Liefs
Tanja

Ger zei

Sfeertje!!!
Lekkere vijgen, en kleurige bloemenpracht.

Kaarsjes branden en kruisjes slaan.

Kinderen is ALLES voor de Grieken en ze worden dan ook op handen gedragen en vreselijk verwend.

De kaik's in blauw-witte kleuren die in het haventje in de zon liggen te wachten op de visserman.

De altijd maar weer half afgebouwde huizen in het landschap van Griekenland, en daar is een slimme reden voor....zolang een huis niet af is betalen ze geen belasting, en als ze er al wel wonen, blijven toch altijd die betonijzers uit het platte dak steken zodat het lijkt of er nog een verdiepng opgebouwd gaat worden......maar wanneer......siga,siga......en ze houden zo de belastingcentjes in de zak.

Jullie leuke TIP van de hostess om naar Yannis te gaan....en de hostess leuke TIP van Yannis, kan zo'n meisje goed gebruiken!!!

Ja, dat is Griekenland......en nog veel meer.....

Maar jullie genoten en daar ging je voor!!!

Lieve groeten,
Ger

Jolanda zei

Wat een heerlijk plaatjes, we zijn een aantal keer op Kreta geweest maar nog nooit op Corfu, maar het ziet er geweldig uit. En ik heb zo'n zin in ZON!!!
Ben erg benieuwd naar het paleis van Sissi, dus tot morgen , lieve groet

Home and Lifestyle zei

Bedankt voor je lieve en leuke reactie Lynda...kreeg net ook al een erg leuke mail van Tricia, die de foto's van de ketting graag bij haar op Facebook wil zetten!

En haha...Lejo als DIVA...mmm...ik kan er wel een stickertje achter op plakken, kan hij hem omdraaien haha!! Maar in het echt is Lejo een schatje hoor :-)!!! Moest zo lachen toen ik zijn reactie bij jouw post zag staan!!!

Je bent nog lekker aan het nagenieten van Corfu hè...door je foto's overweeg ik om volgend jaar weer eens naar Griekenland te gaan, naar een ander eiland denk ik dan want Corfu en ook Rhodos hebben we al eens aangedaan! Maar dat duurt allemaal nog héél lang, eerst de kerstboom zetten haha!

Een fijne dag!! Lieve groet, Ingrid

Anoniem zei

ooo ziet er toch geweldig uit zeg.. Jammer dat die dagen dan toch zo snel omgaan.

thuisgroetjes Pieternel

Anita zei

Héérlijke post ...
en een charmante griek die weet waar "zijn gasten" gevoelig voor zijn ;-)
lekker nagenieten hoor !!!
Lieve groetjes, Anita