Rondje Rotterdam...

dinsdag 30 augustus 2011

                    .....met de waterbus dus, "dreven"we Rotterdam binnen(margot je     mag eruit;))).
Zoals je ziet een mengeling aan sfeerbeelden, gezellige bootjes, mooie historische panden, een joekel van een moderne brug, je vindt het allemaal in 1 gezichtsveld!



meteen bij het aan wal gaan stuit je al op de oude tram, en een klein stukje wandelen naar links kom je bij het wereldmuseum...daar was volgens mij een feestje aan de gang...

hieronder verschillende "lijnen"....het waterspel in de "koopgoot", gebreide "jasjes"om trapleuningen en lantaarnpalen zomaar ergens in een wijk en natuurlijk de lijnen van de Erasmusbrug

mooie winkels, bv de Riviera Maison waar ik van mn medereisigsters NIET naar binnen mocht....???? en wat bekende modemerken op de PC van Rotterdam(Kruisstraat mam?..updateje....lang leve Facebook...kruisKADE moet het zijn....:D)

Op weg naar het station, dwars door de stad, weer die mengelmoes van sferen he, terras, nieuwe en oude gebouwen kris kras door elkaar

Werd ik in de trein op weg naar huis "op mn vingers getikt"....
Ik merkte op dat qua sfeer ik Amsterdam leuker vindt, dat er meer hystorie te zien is...enzo...*kuch*
Toen sprong "us mam" in de bres voor "haar stad"......laten we even niet vergeten dat Rotterdam voor een groot deel gebombardeerd is in de oorlog en véél meer schade heeft opgelopen dan Amsterdam. Hoor!!! Dat je het weet;)
Ja mam!:)

Liefs,
Lynda

Posted by Picasa

Leave a Comment

Mirjam zei

Hoi Lynda,
Zo te horen en te zien heb je een geweldige dag gehad in Rotterdam. Heel leuk om op deze manier even met je mee te wandelen/varen.
Heel fijne dag Lynda,
Groetjes,
Mirjam

Claudia Leertouwer zei

Die Lynda in "mijn" Rotterdam! Zie zo de stad eens door hele andere ogen....

Elisabeth zei

Wat een mooie stad toch he.Ik wil ook weer eens naar Rotjeknor.Maar waarom zijn die treinkaartjes toch zo verdraaide duur!! Jij hebt in elk geval genoten !
Liefs Elisabeth

Bianca zei

En moeder hebben altijd gelijk Lynda...dus !!!!
Leuk beschrijving van je dag.
Ik wil ook een keer in die waterbus !!!
Groetjes Bianca

Huys 50 zei

Hee Lynda,
Leuke foto,s zo zien we nog eens wat,maar eerlijk,heeeelll eerlijk.......vind ik Amsterdam ook veeeelll mooier,gezelliger,..ojeetje als er nu maar geen Rotterdammers meer op je blog komen,zit ik dan effe in de S..., hahaha

groetjes
Dicky Marie.

lia zei

En je moeder nooit tegenspreken hé.....
Zijn wel leuke foto's hoor.
Ik ben nog nooit in Rotterdam geweest, dus weet niet wat mooier zou zijn.

fijne avond,
liefs

Home and Lifestyle zei

Het is jaren geleden dat ik in de binnenstad van Rotterdam ben geweest en volgens mij vind ik Amsterdam ook meer sfeer hebben. Maar je mams heeft wel gelijk...het is appels met peren vergelijken want Rotterdam heeft door het bombardement flink te lijden gehad waardoor het centrum is weggevaagd.

Lieve groet, Ingrid

Tanja zei

Geef mij maar Rotterdam, sfeertje vind ik daar veel leuker,de gebouwen (oud&nieuw) geweldig mooi. Jammer dat je niet naar Hotel New York bent geweest, dat had je helemaal geweldig gevonden.

Leuk rondje Rotterdam door jouw ogen.

Liefs
Tanja

Miss M zei

Och, Rotterdam... *zucht*... mijn hele familie komt er vandaan. Mijn ouders, mijn tantes, ooms, nichtjes, neefjes, opa's en oma's (laatstgenoemden zijn allemaal overleden)... dus het zijn voor mij bekende foto's!

Groetjes, Marjolijn.

Corine(THUIS) zei

Hihi lijkt me een wijs mens, je mam! Ik ga binnenkort ook R'dam ontdekken, heb er van m'n 5e tot m'n 8e net onder gewoond..en die waterbus vind ik een supertip!
Groeten, Corine(THUIS)

Marjan zei

Wat een mooie beelden, inderdaad heel veel verschillende stijlen. Ik ben eigenlijk nog nooit in Rotterdam geweest en in Amsterdam kom ik ook niet elke dag, dus ik weet niet wat mooier is. Gezellig een dagje met je moeder op stap!
groetjes
Juul

Jolanda zei

Wat leuk om mijn stad door jouw ogen te zien. Sommige dingen herken ik niet eens:)
En appels en peren zijn allebei lekker....lieve groet

Nicole Claudia zei

Inderdaad, zo is precies Rotterdam. Links zie je oud, rechts zie je hypermodern, recht voor je wijds water en als je je omdraait staat er iets giga groots...

Veel mensen, die kletsen, armen wapperen met of zonder tas of mobieltje... ja... komt me bekent voor, hahaha.

Groetjes, Collie

Mayflower zei

Ondanks dat Amsterdam mooi(er) hihi.....heb je toch prachtige foto's gemaakt van Rooterdam. Wat leuk die lantaarnpalen die alvast zijn ingepakt voor de Winter.
Ohhhh....en ben je zomaar RM voorbij gelopen (zucht)
Fijne avond en liefs, Mea

Tierlantijn zei

Ziet er erug leuk uit Lynda! Wat maak je toch altijd leuke uitstapjes! Leuk Lyn!!

Stina zei

gezellig joh een dagje weg!

gr Stina

It's me zei

Pfffff..en daar luister jij na?? dat je niet Riviera maison in mocht.....pompidompidommmmmm...ik zeg nikzzzzzz.....en de rest.....even slikken en weer doorgaan..........x

alma zei

Leuk dagje Lynda! Veel bezocht. Je kunt wel een stedentrip boekje gaan uitgeven. Of jij als gids....lijkt me ook heel gezellig!

Lieve groet
Alma

Margot zei

Ooohhh...ik zit in de kleine lettertjes...maar ik ben eruit hoor...
Ik vind Amsterdam ook sfeervoller, maar Rotterdam vind ik weer verrassender... Knuf aan mams, want ze heeft wel gelijk hè!!!(Volgzaam zijn, net als ikke...)
Maar waar moet ik nu uitstappen, van de trein...of is de reis alweer voorbij???
Zonnige groetjes, en ga je vorige blogje nog even lezen, heb ik gemist geloof ik...
Knuf, Margot