Frais et Fruité...

woensdag 30 november 2011

na een kort Frans nachtje(BLOEDHEET op die kamer en ik durfde het raam niet open te laten, want plat dakje met trap naar binnenplaats pál onder mijn raam...en tja....ik versta ze niet he, die fransoozen...dus tikje gedoe als er snachts zomaar eentje binnen zou staan :)), en een bescheiden Frans ontbijtje stuiterden we om 9.00 uur op zaterdag de bus weer in, want op het program stond een bustour, maar ja, dan zit je IN die bus he, en dan kijk je dus wat HIJ(chauffeur) je wil laten zien en DAT was ONZE planning niet he :).
Dus wij lieten de bus al bij de eerste stop voor wat hij was(handig om naar huis te komen....)...


door de Fransen bezette steden...

het graf van de onbekende soldaat, met de altijd brandende vlam...

te zien in/onder/bij de Arc de Triomph.
We zijn er niet OP geweest want dan moesten we wachten tot 10.00 uur.....geen tijd we willen door...

Maar door gingen we dit keer met de Metro want de voetjes hadden inmiddels het formaat olifantenpoot aangenomen en moesten tóch weer in die laarzen he, dus we investeerde 1,70 in ons lichamelijke welzijn ;). Met de Metro naar Saint Germain(de pres). Ik wilde die wijk heel graag zien, we waren er de avond ervoor al en dat was al erg gezellig, maar nu dus overdag, op zoek naar herkenningspunten uit het boek "het huis waar jij van hield"(Tatiana de Rosnay), dat vind ik dan leuk he. Net als bij het Louvre....boeken van Dan Brown( DaVinci code oa) allemaal gelezen...dan wil je dat zien als je zo dichtbij bent ;).
Gezellige straatjes, statige gevels en feëerieke rijen met bomen. En jawel, we vonden de kerk Saint Germain des Pres....met bijbehorend plein en de straatjes die daar op uit komen....











En weer een missie (almost) completed!:)....in één van die straatjes ws ons verteld lag een Ladurée(macarons)...en je gaat NIET naar Parijs en komt ZONDER macarons naar huis....dat waren wij althans NIET van plan;)....Helaas mochten we binnen geen foto's maken(?!?!?!?!?!?!)....maar dat deed ik toch:D...


jammer dat je het niet ziet, dat ik niet overdrijf, maar die Tompouce hier linksonderin...
6,10 euro!!! Gelukkig hebben we de foto nog ;).
Een dooske macarons werd door ons gescoord en glimmend van trots stapten we mét tres chique taske weer naar buiten!!!


Het werd tijd voor een kopje koffie, en dan niet zomaar een kopje koffie...neeeeeheeeee....zoals de "echte"Parijzenaars dat doen, staand aan de bar(dan is een kopje toch snel een euro goedkoper!!;)).

Espresso...CHECK




Inmiddels middag zette we koers richting Mont Martre...via het Louvre naar het Metrostation, een systeem dat niet alleen perfect werkt, betaalbaar is maar soms ook erg gezellig kan zijn!

Bonjour monsieur, wat toetert u leuk, jammer dat u zo ver weg staat anders mikte ik wel een euro in uw bakje hoor!


Meisje, Mont Martre, dat is weer een héél andere kant van Parijs, volkser dan het "centrum"maar zeeeeer zeker de moeite van het bezoeken waard! Op onze (bijna)laatste benen togen we de berg op(oke oke, een beetje hulp van de "kabelbaan"), hesen we ons aan onze tassen de laatste treden voor de basiliek op en *BOEM*.....je gelooft je ogen niet!!!! Door de knietjes op de trappen ervoor want DIT is toch wel een HEEL mooi stukje Parijs! Het weer was mooi, zonnig en niet koud.....naast ons ging een meneer met pet en viool zitten en die had er zin in..........allemachtig wat speelde die meneer prachtig!!!!Het moment was magisch(tissues)......en zal ik niet snel vergeten!!!! Dank u monsieur!







Met drooggedepte ogen moesten we vaart maken want om 16.00 uur zou de bus gaan en het was al na enen! Dus een rondje over het plein met de schilders, een bezoekje aan een souvenirshop, parfumerie en een koekjeszaak en nóg tijd over voor een kop koffie voor mij, wijntje voor m'n partner in crime en een snelle sanitaire stop! HA! we hadden zelfs nog tijd OVER!








tasje...CHECK

tasje....CHECK

Hier eindigde onze trip...op een terrasje met een drankje, een bundel tasjes, beledigde voeten en al een flinke portie weemoed!
Ik geloof niet dat er een woord voor is dat weergeeft wat ik ervan vond, maar ik denk dat het laten zien van (enkele) foto's wel een indruk geeft!
Slapen in de bus was er niet bij, de indrukken flitsten door onze hoofden, Diaan net zo onder de indruk(alweer, want ZIJ was er al eens, wat wel erg goed uitkwam hoor, logistiek en taaltechnisch gezien ;)) als ik, stom grijnzend naar elkaar.......


het doosje van Ladurée is leeg....althans...geen koekske meer te bekennen, maar inmiddels wel als spaarpot in gebruik....voor de volgende keer PARIJS!

amoureux de Paris!!!!

Inmiddels alweer een paar dagen in het "normale leven"....maar nog elke dag luisterend naar de chansons en zuchtend naar de foto's kijkend......wat HEBBEN we het leuk gehad en wat hebben we veel gezien! Zoals gezegd, dames met een missie......onhoudbaar!!;)

Liefs,
Lynda











Leave a Comment

Diana zei

Het mooie roze dooske, in een rap tempo ontdaan van zijn inhoud, staat ook hier gezellig roze te wezen compleet met een eerste storting aan los geld. Paris en printemps, oftewel, deel 2: Hoe een spontaan Parijs-avontuur een staartje krijgt.... Ok Lyn?!?!?!?!

lia zei

Jullie zijn als een speer door Parijs gevlogen.
Maar zo te horen gaan jullie nog eens op retour.
Volgens mij genieten jullie nog lang na van het avontuur.

Liefs Lia

Abacaxi & Hortelã zei

Donc, on se voit a Paris, au printemps?? Ik ben er zowiezo in maart :))))
En dan ook ff bij Printemps naar binnen hoor!!

hokje zei

Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Ik heb genoten van je enthousiasme en foto's, ook hier staat Paris weer hoog op het verlangslijstje ;)

Fijne avond. Lieve groet, Miranda

Pink Princess zei

Heerlijk om te lezen ♥ Wil er NU helemaal eens heen hihi.

Mirjam zei

Hoi Lynda,
Dit was Parijs, dit was Lynda....
Echt in sneltreinvaart gedaan dus. Maar wat hebben jullie veel gezien. En al die foto´s, wat prachtig allemaal. Ik twijfel of ik nu ook een keer naar Parijs wil... Ben niet zo van de grote steden, maar zo´n paar snelle dagen lonken wel moet ik zeggen...
Nou, inmiddels lekker bijgekomen? Voetjes weer okee? Mooi...
Fijne avond Lynda,
Lieve groet,
Mirjam

Home and Lifestyle zei

Toen wij in mei door Parijs liepen, kon ik na vier dagen bijna geen stap meer verzetten...maar o, wat was het gaaf!! Ik krijg meteen weer de vlinders in de buik bij het zien van je foto's!! Geweldig!!

Liefs, Ingrid

Thuis bij Tjits zei

wauw ik had echt moeit om je bij te benen hihi..
alsof ik er zelf ook even was, heel erg leuk!!
alleen jammer dat we die macarons niet konden proeven.. ik heb geen idee hoe ze smaken, maar zo te lezen zijn ze onweerstaanbaar lekker:))

kom maar lekker bij en vooral lekker nagenieten!
liefs van mij!

Petra zei

Heerlijk, ik ben echt naar Parijs geweest:)

Liefs Petra

Huys 50 zei

Heeee Lyndaaaa,meid wat heerlijk om dit allemaal zo te lezen, JIJ HEBT GENOOOOOTENNNN
en dat straalt er van af,heerlijk !!
Spaar nu maar lekker door voor de volgende keer want zo te lezen blijft het zeker niet bij 1 keertje toch..?

Groetjes
Dicky Marie.

Elisabeth zei

Mooi hoor ,een droom die uitkwam! Geniet maar lekker na van alles.
Liefs Elisabeth

Bij Guusje Thuis zei

Zo het leek wel een helicoptervlucht dwars door en langs Parijs enne 6,10 voor een tompouce? Je snapt dat ik dat dus mooi niet aan de huisbakker ga melden hè want dan haakt hij af terwijl Parijs al een tijd om mijn lijstje staat!

Miss M zei

Ik heb genoeten van je laatste posten Lynda. Het was net alsof ik er zelf bij was. Dankjewel!
Wat zul jij nog lekker nagenieten, wat fijn trouwens dat jullie zulk mooi weer hadden.

Lieve groet, Marjolijn.

L zei

Wat een genieten, die mooie foto's en de leuke commentaren!
Fijn dat jullie zo genoten hebben!

Veel herkenning van mijn kant ;-)
Arc de Triomphe heb ik wel beklommen toen ik er ook welgeteld 1 was ...
Schitterend uitzicht over de stad! Tip voor jullie volgende keer ;-)

It's me zei

Tuurlijk is Parijs NIET voor een keer...wij waren er ook al vaker......maarre het is ook heeel leuk en romantisch met je mannetje .....echt geloof me.....xxx....

La Maison zei

Dank dank, je hebt me mee laten genieten van je trip, en ik pinkte bijna ook een traantje weg na het lezen over de vioolspeler.
Maar wat Ria zegt kan waar zijn, maar met een vriendin is Parijs heeeeeel anders.

Liefs
Hermine

Unknown zei

zucht...... ik wil oooohook! dochter en ik zijn aan het sparen :D

vicki archer zei

Love your shots Linda... xv

Carla zei

Oh heerlijk al die herkenbare plekjes.
Ik ben met mijn twee meiden geweest en echt geloof me...dat vond ik echt leuk.
Hoe lief mijn hubbie ook is, is het ook een rasechte cultuurbarbaar...waar ik tig keer kan genieten van een mooi uitzicht, heeft hij zoiets van...dat hebbie gisteren toch ook al gezien ((-;
Maar...Prijs blijft geweldig!!
Leuk weer even met jou terug geweest te zijn!!

liefs Carla.

Ger zei

Hier heb ik niks meer aan toe te voegen....

Wat hebben jullie veel gezien,veel gelopen,VEEL indrukken opgedaan!!!

Je kan er vast lang op teren en vooral NAGENIEIETEN:-))

Bedankt dat je ''alles'' hier wilden delen,
ik scroll nog fffffff van beneden naar boven, leuk!!!

Liefs,Ger

Home is where the heart is zei

Jullie hebben op n paar dagen tijd heeeeeeeeeeeeel veel gezien. Zijn super-dagen geweest van een indrukwekkende stad. Nu lekker nagenieten.
Je huisgenoten zullen ook weer blij zijn dat moeders weer thuis is, denk ik zo. Fijn weekend alvast lieve groet Brigitte.

Puur Kate zei

Toch blij dat ik niet mee kon want aan die foto"s te zien valt het heel erg tegen. Hahahahaha
X

vosgesparis zei

ja hor Parijs met kerstverlichting , hoemooi kan je het treffen... klinkt overigens wel vermoeiend allemaal .. volgende keer meer terrasjes en lange lucnches in plannen haha.. Maar leuk om alle drie de dagen zo achter elkaar te lezen ;)
gr. desiree

Vær våken zei

Aaaa, you were in Paris, lucky girl!!!! Your photos look amazing and of course, you make me want to go back to Paris right now!!! I'm so happy for you!!!!

Kristin xo