GEZOCHT: E.H.B.P.

dinsdag 29 juni 2010



*BLURGH*.....

Iemand, maakt niet uit wie, maar iemand moet me toch kunnen zeggen wat THE HELL WENT WRONG????
Meisje 1 is 12..........en ....tja....soort van......denk ik.....maar kan dat al......in de....bezig met....puberteitje????
ALLEMACHTIG wat een houding en onverschilligheid(vooral die onverschilligheid maakt me WILD).
Ligt het aan MIJ? Praat ik misschien niet duidelijk genoeg? Moet ik alles 7 keer zeggen/vragen/vertellen? Heb al gezocht naar een gaatje in haar hoofd maar er loopt toch niks uit ;)).
En dan de communicatie(ALS je 'm al op gang krijgt)..............bestaat er een pubergebarentaalwoordenboek? Op elke vraag krijg ik hetzelfde antwoord:"*SCHOUDERSOPHALEN*.......................*zucht*.
Maar wist niet dat 1 zo'n beweging zoveel betekenissen kon hebben......heb het vaker mis...en dan krijst mevrouw"IK ZEI HET TOCH"!!!!
Je m'excuse!!! Ik hoorde je schouder niet kind!
Of ALS het dan al middels woorden gaat.....is het meestal": ja??? en????"



MAG IK EVEN????..............


Oke, natuurlijk heb ik er wel al e.e.a. over gelezen en natuurlijk weet ik dat het niet meevalt als je die leeftijd hebt, en natuurlijk moeten ze al zoveel, en natuurlijk, snap ik dat, en natuurlijk wil ik dat wat ik NIET snap proberen te gaan snappen, en natuurlijk wil ik flexibel zijn dat als ik dat wat ik niet snap toch probeer te snappen maar het niet KAN snappen......
Alle kronkels in hun hersenen en hormonspiegeltjes en alle andere dingen accepterende.......ben ik NIET te trots toch niet nog een tipje(of 2......3) te accepteren!:)
(EN KOM ME NIET AAN MET NEGEREN WANT DAT NEGEREN KOST ME AL BIJNA AL MN TANDGLAZUUR......aldus....*kuch*)

*****************************************

Anyone, doesn't matter who, but just anyone must be able to tell me what the hell went wrong???
Girl 1 is 12 years old....and.....uhm...well...sort of....kind a...busy with....going through....adolescence!
O MY GOD!!!! that behaviour and indifference(last one is driving me CRAZY)!!
Is it me??? Maybe I don't talk clear enough? Do I have to ask/say/tell everything 7 times?
I've been looking for a hole in her little head, but nothing can fall out;))
And then....communication(IF you get it started)...is there a dictionery with adolescence bodylanguage??
Every question is answered in the same way...*SHRUG*......sigh...
And I didn't know that one bodymovement like that had so many meanings! I'm going wrong there lots of times...and then little missy screams: I TOLD YOU!!!...I'm sorry my child, didn't hear your shoulders.
And IF she is willing to use words......it's something like: "yes?and?"

allow me...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH

Okay, off course I've read about it, and I know it's not easy being that age, and I now they already have to do so much, and off course I understand, and off course, the part I don't understand, I will try to understand, and off course I'm flexible, that part I don't understand but am trying to understand but just not able to understand....I accept.

Accepting every brain wave, hormone surge, and all the other little things..I'm not to proud to accept a little help here or there(AND DON'T TELL ME TO IGNORE BECAUSE THAT's COSTING ME MY TOOTH ALREADY......so.......*cough*)



Groetjes,
Lynda




Leave a Comment

Margot zei

OOOHHH, herkenning.
Of wat dacht je van:"boeie, hallo....,jahaaa,enz.
Wij hun moeten negeren, ze negeren ons....
Om zot, gek, gestoord van te worden, en een nieuw duracelletje helpt echt niet.
Bukken om iets op te rapen??? Gewoon erover heen stappen.
Stiekem doen en broertje overal op voor laten draaien en dan nog liegen ook.....grrrrrr.
Ja, ik ben een lotgenoot, dus ook ik wil graag oplossingen.
Ik hou je dus in de gaten.
Jij schiet er niksnie mee op, maar ik ben ook weer even mijn ei kwijt.
Dus toch bedankt en ik hoor het wel...
Groetjes, Margot

Nicole Claudia zei

Hahahaha, en "duh", "boeie", "oont" (vraag met niet wat het betekend, want het wordt positief en negatief gebruikt!!), "joh", "jó". Op zich vind ik de jongensversie beter te verdragen dan de meidenversie. Of komt dat omdat de dame en ik allebei een stier zijn, lees: koppig, sterke wil e.d.!!!! En Ramon wat minder scherp door de bocht is en met hem te "dealen" valt. Hij is niet zo pinnig/kattig, wat die meiden over het algemeen wel hebben....... of heb ik mazzel met hem?!?

En inderdaad die schouders!!!, inclusief lang gezicht, AAAAAAARCH.... (laat nu een diepe zucht).

Ik probeer zo'n bui te negeren en waardeer ik het als ze gezellig zijn! Tot 100 tellen werkt bij mij niet, want dat is bij lange na niet genoeg!! Dus ik loop ook af en toe gewoon weg, mompel iets over een telefoontje of zo...

Soms wordt ik er melig van en ga precies hetzelfde doen, met hun "duh", "boeiend" en "oont". Binnen 10 minuten liggen ze onder de tafel van het lachen en vinden ze dat ík idioot doe..... wie doet er nou idioot?? Gunstig bijverschijnsel!!

Hè, (zucht, ze komt zo thuis................) wat zal ik kiezen, dezelfde taal of weglopen..... Ben er nog niet uit.........

Ik hoop dat Bridget, mijn bliksemafleider, niet bij kindjes gaat spelen vandaag, want zij zegt gewoon "wat doe jij stom, zeg!!" En daar hebben ze nog niet van terug... Hahaha, leve de directheid van een 7-jarige!!

Ooit, ooit, ooit is het over (en dan is Bridget aan de beurt........ hahaha).

Groetjes, Collie

Floor zei

Oh nou het zal het weer wel zijn want ik had vanochtend ook een fikse aanvaring met mijn 12 jarige onverschillige hangdochter
"Ik moet hier ook alles doen" riep ze vanuit MIJN stoel terwijl ze al 3 uur voor de tv hing en ik me de poten onder mijn lijf uit aan het rennen was om hier alles spik en span te krijgen voor morgen
Ik vroeg de koningin alleen maar of ze even boodcshappen wilde gaan doen maar ja ze had OOK AL DE HOND UITGELATEN (3 uur eerder)
Oh gek word ik ervan , 4 weken , nog 4 weken, is er niet ergens een leuk kamp voor 12 jarigen ?
en als ik me opwindt zegt ze "tsssss ontspan"
niks kan me meer over de zeik helpen dan dat grrrrrr en die toon........
oh ik heb zo veel medelijden met ons allen echt

Troost je met de gedachte dat je niet de enige bent...

André en Inka. zei

Hoi,hoi,kan me voorstellen dat je er af en toe gek van wordt.
Helaas hebben wij geen kinderen dus kan ik er ook niet zo goed over meepraten.

Lieve groetjes

Mayflower zei

Ik kan je wel vertellen dat het overgaat lieve Lynda, maar ben bang dat je hier ook niet echt vrolijk van wordt (denk om je tanden haha)...... want wànneer gaat dit dan over.....? Èn dat kan ik je niet vertellen. Mijn Zoonlief is bijna 23 en daar krijg ik af en toe nog steeds een punthoofd van.
Ik kan me wel vinden in het verhaal van Collie, gewoon hetzelfde doen ....zuchtend en schouderophalend....en misschien valt het kwartje dan wel.

Lieve groet, Mea

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Haha...5 dagen vrij!!!
She 's in paris you know...;-)))))
Maarja, het weekend wordt er weer 3dubbelhard tegenaan...moet ze weer in het gareel, in dat saaie huis, met die mogelijk nog doodvervelendere ouders, in dat stomme dorp waar toch nooit iets te beleven is...15 jaar, mot niet gekker worden!

Jenny zei

No advice, but I did live through four daughters growing up. Three communicate well with me. I dropped the ball with the other one. Still trying to figure it out why she doesn't initiate conversations and all I do is ask questions. Maybe I didn't sit down with her and look her in the eye when we talked because I was always chaffeuring her somewhere or other. Good luck. They don't come with instructions.

Pierelantijntjes zei

Tja, ik zit met dochterlief in dezelfde fase.
Lang leve de zomervakantie............
(8 weken!!!!)
Groetjes Ester

Anoniem zei

Whoeewhahahaha ik heb er geen last van,maar bij mijn zussen vaak meegemaakt,succes en vooral STERKTE whahahaha,ow ja wens je een fijne avond,lieve groet Joke ps:ja uitleggen kan ik goed he ;-)

wonen bij de dijk... zei

Wessel van 11, bijna 12 valt nog wel mee, op het niet goed willen luisteren en het boeie zeggen na.
En al de dingen die niet echt bij puberen hoort,maar wel bij hem..( zie gisteren op mijn blog.. )
Maar een dochter van 9 valt op dit moment ook niet mee..
Grote mond, optrekkende schouders, onverschillig, heel hard praten of boos kijken...
En proberen ten alle tijden je zin door drijven..
Is dit pubergedrag, dan is ze heel erg vroeg...
Zijn we er dan ook eerder weer vanaf???
Maar we hebben zin in 6 weken vrij, toch??
groetjes, Cobi

Petra zei

Echt, echt, het gaat over. Ik heb het ook nooit willen geloven.... Laura is nu 24, en we werken samen in ons bedrijf, en ze is de beste boekhoudster, secretaresse die we ooit gehad hebben. Degene die mij dat had verteld toen ze 15 was. die had ik voor gek laten verklaren. In tijden van drukte pakt ze mijn huishouden er "even" bij, zij waar ik de vuile sokken onder het bed vandaan moest halen, en de rest. Gegild hebben we tegen elkaar, want o jee, we lijken ook nog op elkaar. Maar echt, al heeft het pak 'm beet, 5 jaar geduurd, het gaat over.

Kleine kanttekening, haar broer, Sjoerd, is inmiddels 27, en wij beiden zijn ervan overtuigd, dat het bij hem nooit overgaat :))

lia zei

Nou, ervaring met puberende dochters heb ik niet. Alleen mannen in mijn gezin. En, durf het bijna niet te zeggen pssstt.... Maar ik weet echt niet wat het is. Mijn oudste kon 's morgens kort zijn met zijn ochtendhumeur. En die liet ik dan gewoon met rust totdat hij begon met praten. En die kon nog weleens een grote mond opzetten, en dan keek ik hem aan en zei "Als je nu denkt dat het indruk op mij maakt, dan heb je het mis". En liet hem links liggen. En even later was alles voorbij. Hij kon dan niet echt Sorry zeggen, maar liet het wel blijken. En dan was het bij mij ook goed. Over en niet meer over beginnen.

Maar denk dat meisjes wat pittiger kunnen zijn, maar je bent niet de enige die er last van heeft, kijk dat scheelt dan wel weer.

Bonjade zei

Ha heerlijk niet...ik heb hier een boy zitten van 13.....nou ik kan er een boek over schrijven........
Tja en woorden, verspilde moeite ze kunnen nog beter sms-en.....
En haar en kleding ook zo'n crime....ach wat maak ik me nu druk....veel te warm voor;)
Fijne avond

Corine(THUIS) zei

Oe Lynda, maak je borst maar nat..dit is je oudste? En ze begint net? Haha mijn oudste is 19 en nog steeds zó irritant! Ze vindt zichzelf volwassen, dus wat ik ook zeg, vraag of doe, ze bepaalt zelf of het belangrijk genoeg is om te reageren:0
Pfff maar ze is mijn dochter, dus ik hou toch wel van haar. En dat is waarschijnlijk net waarom ze zich thuis zo gedraagt..
Sterkte en blijven lachen meid! Corine(THUIS)

It's me zei

Kijk ....eh...jij bent ook jong geweest............hoe zouden jouw ouders dat hebben aangepakt met jouw??? ik kan je niet helpen meis......wij hebben no kids.....dusse..........maar als de mijne zo deed..........ik zou ze opsluiten.....hahahahh!! weet ik veel ,,.....ben te moe kan niet denken......sorry..ik ga zuipen nu...voel me echt k.. !! wat een ellende kan een mens krijgen op een dag!!! heb jij nog een moeder van 82???....lol lol.....kijk word al vrolijker bij je,.......dit was het.....later !!!

Carla zei

Als moeder van een inmiddels 30 en 28 jarige kan ik met een gerust hart zeggen...
HET GAAT OVER...ECHT WAAR!!!

Maar ik kan me jouw gevoel zo levendig voorstellen.....want dat weet ik nog maar al te goed hoor.
De oudtse was vrij makkelijk, maar de jongste had het voor twee.

Dus...hou het nog ff een paar jaar vol, en dan komt alles goed ;-)
Tot die tijd........Sterkte!!!

groetjes Carla.

Diana zei

Hmmmmmmmmm....allereerst een bitje aanschaffen om verdere tanderosie te vermijden.....koop verder: goed passende oordopjes, een roze bril, een literfles valeriaandruppels en schoudervullingen voor het uitbreiden van het schouder-gebied waar je alles zo lekker langs af kunt laten glijden.
Ik zal een kaarsje voor je aansteken.....

Nostalgi och Rosor/ Linda zei

Ohhh Tank you for your lovley koment, it makes me smail and varm...
Hugs Linda

Michaja zei

Oh Lynda, helaas kan je niet helpen, ik zit nog midden in de peuter/kleuter en ik ben al groot ga naar de lagere school puberteit. Ook heel erg kan ik je zeggen.
Sterkte dus enne komt allemal wel goed, ooit als ze op een dag niet meer thuis wonen of zo!!!
Lieve groetjes Michaja

bijzonder-oud zei

goh, hier herken ik helemaal niets van :-) met een dochter van 11 in huis is het hier soms volop pubertijd :-). Mijn moeder zegt dan altijd lachend; eigen schuld dikke bult, want ik was nl een vreselijke puber ;-). Maar goed met mij is het ook best goed gekomen dus met onze kinders zal het ook wel goed komen, denk je niet?

Nou sterkte er mee en geniet er ook vooral van, voor je het weet zijn ze uit huis!

groetjes, fijne avond nog,
Yolanda

Tuur zei

aaaaah .....ik had toch echt iets geschreven vanmiddag....weg?
hmm heb je Mama van kus wel eens gehoord....
telgje2 zette dit altijd op toen ze 12 was

Marga zei

Hallo Lynda.
Wat een fijne oproep. Heb gevoel dat ik je moet antwoorden. Heb zelf drie dochters van 22, 20 en 18. En alle drie waren en zijn ze verschillend in die jaren. Maar ik heb ook veel genoten van hun puber zjn. Ik weet niet hoe je zelf was als puber, maar je herkent er vast wel wat uit en er herhalen zich situaties, maar wel op een andere manier.
Lichamelijk is het te verklaren dat de pubers zich anders gedragen omdat de hersenen nog niet volgroeid zijn. (is schrijven over) Je ziet een soort gedrag dat je ook bij peuters ziet maar dan op een andere wijze.
Tips; klusjes doen is voor iedere puber erg vervelend. Wat hier hielp. De klusjes voor die dag ook al is het maar 1 ding op papier zetten en overleggen dat dat die dag ook gebeurt. (wel een tijd er bij op zetten als het gebeurt moet zijn, anders gaan ze er mee aan de haal.
Sta open voor hun ook al ben je het niet eens. Wat kan er mis gaan als ze zich een keer te dik opmaken, of kleren aandoen wat totaal niet jou smaak is. Voor hun is het belangrijkste dat hun vriendinnen het maar mooi vinden.Dat is belangrijker dan het thuisfront.
Sta open als ze met vrienden omgaan dat je liever niet ziet. Vaak zien ze het later zelf ook wel in.
En hun kamer. Wasgoed in de wasbox, vergeet het maar, boeken op de plank, vergeet het maar, kleren opgevouwen in de kast, vergeet het maar. Probeer dat ze minstens een keer in de week hun kamer bij houden (is bij mij niet gelukt) maar stap er anders gewoon overheen. Anders moet je het jaren voor hen doen en erger je je groen en geel.
Als ze nukkig doen wat erg vervelend kan zijn,laat ze even, tot een bepaalde grens. Wij hebben schelden en grote mond nooit geaccepteerd en gelukkig deden ze dat praktisch alle drie niet.
Ik kan zo nog wel uren door gaan. Maar het allerbelangrijkste van deze jaren vind ik, probeer niet te betuttelen, maar blijf open in contact zodat ze je vertrouwen, geef zonodig advies maar keur niet snel wat af (ook al gaat er een keer wat mis vb. blijven een jaar zitten, komen keer aangeschoten thuis, komen een of vaker te laat op school)Leer dat dat hun eigen verantwoordelijkheid wordt.En echt....het gaat beter worden. De oudste heeft nu het laatste jaar haar kamer netjes, komt overal op tijd en gedraagt zich fatsoenlijk. De tweede begint netttere te worden en de jongste volop nog puber met af en toe al een kleine verandering.
Pubers zijn leuke mensen als je ze ook lekker puber laat zijn.
Oh ja, noem ze geen puber, want dat vinden ze niet leuk.
Ik wil niet zeggen dat ik het goed doe maar ik heb deze jaren niet als vervelend ervaren (alleen sommige momenten, en als ouder op een lijn zitten geeft natuurlijk ook problemen, hou daar ook rekening mee).
Wat is niet fijner voor een moeder dat je dochter later zegt""je bent een vriendin van mij"
Sterkte deze leeftijdsfase van je dochter....het komt allemaal goed!
Groetjes Marga

Alma zei

Hoi Lynda,

Ook hier herkenning. Zoonlief was wat later ( 15), maar doet dan wel erg z'n best. is overigens het enige waar ie z'n best voor doet:- Hij heeft examen gedaan en is geslaagd, maar werken, ho maar, daar word je blijkbaar moe van. Is helemaal nog niet bezig met iets dat "toekomst' heet en gelooft het allemaal wel; "ik heb vakantie."
Op z'n nukkige buien reageer ik meestal met wat humor ( die heb jij ook voldoende) door hem een beetje in de maling te nemen. Meestal loopt ie dan binnen een paar minuten weer te lachen.
Ik moet wel zeggen dat ik het idee heb dat jongens toch wel iets makkelijker zijn dan meiden, maar goed, dat verschilt toch ook wel weer per kind, denk ik.
Goh en ik was zelf zó'n schatje.......
Eén ding is zeker: het gaat over.

Ger zei

.........Ben nog maar eens even om de hoek komen kijken.......
Ik las je verhitte post gistermiddag al en er waren nog geen recacties......dacht nog even bij mezelf......wie is de eerste?......Wie durft?......Wie gaat jou goede raad en tips geven?
....Tja als het om witte,groene,of blauwe luiken gaat of over de emaille kan die zo sfeervol op de tuintafel staat met dat zomerse boeket.........is het heel wat gemakkelijker om te reageren....toch?

En ik zie in de reacties wel ''lotgenoten'' die met je te doen hebben,begrijpen in wat voor situatie jij en je puber zich bevinden, maar een pasklaar antwoord of tip die lees ik toch niet echt..........en ik denk dat die er ook niet is!!

Elk kind is anders,reageerd anders, de een is temperamentvol en gooit terplekke eruit wat hem of haar niet zint,is opstandig en brutaal,kan het bloed onder je nagels vandaan halen etc.

En de ander worstelt ook met die pubertijd....maar kan zich niet gemakkelijk uiten,praat niet snel over wat hem bezighoud,dwars zit,kruipt in zijn schulp als er gevraagt wordt waarom ben je zó stil,is een binnenvetter etc.

Elke ouder is anders...ook daaronder heb je de mensen met temperament........die koste wat kost vooraan in de mond hebben liggen wat hen dwarszit of hoe kinderen zich behoren te gedragen....

Die twee temperamenten tegenover elkaar willen nog wel eens botsen...

Dan heb je ook nog de ouder die zijn kind amper ziet,geen tijd heeft,niet eens in de gaten heeft dat het kind niet lekker in zijn/haar velletje zit,van de ene kant wel lekker rustig.....maar niet zoals het zou moeten om een kind in die ''moeilijke''puber jaren te begeleiden naar de volwassenheid....

Onze kinderen zijn de puber jaren al lang voorbij, en ook hier in huis waren wel eens trubbels.
En het was ook nog eens een andere tijd,de kinderen van tegenwoordig worden in mijn ogen toch anders opgevoed en dat begint al wanneer ze een paar dagen oud zijn.
Ik weet niet of het beter of slechter is.......maar ik weet wel....dat de kinderen van nu veel meer mogen,hebben en vrijer gelaten worden.

Hoor dochterlief ook nog wel eens een zucht slaken.....dat het niet allemaal op rolletjes loopt......

Wat een verhaal......heb ik m'n roeping gemist;-)
Nee, lieve Lynda.....ik ben moeder en oma van een kleinkind in de puberleeftijd en eentje bijna en dan heb je in de loop der jaren wel het een en ander mee gemaakt,gezien en gehoord.

Maar zet nog SAMEN even die schouders eronder......en ALLES komt goei!!!

Suc6(hi,hi,ook zoiets van deze tijd...net als boeiuuuuuuuh....)

Lieve groet,
Ger

Karin zei

O jee, twaalf zeg je, dan heb ik nog evens, worden jongens ook zo erg. heb er net 4 van in het zwembad zitten, pas 9 hoor, kan mezelf niet eens meer horen denken. En herhalen herhalen blijkt nog steeds favoriet bij ze, alleen ben IK nu die gek die al duizend keer heeft moeten roepen GEEN BOMMETJE!!!!!!
Kindersssss kan niet met maar zeker niet zonder ;)

Crafty Mama zei

Whahahahhahahahhahahahhahaha... *houdt hart vast voor later en copy paste de tips alvast*
Tja kan natuurlijk wel zeggen dat vanuit het ontwikkelingsperspectief dit natuurlijk in een bepaalde mate ook wel goed is maar ik denk dat vooral een 'Sterkte!' op zijn plaats is...
Groetjes,
Elizabeth

Mayflower zei

Hey.....heerlijke slijmjurk haha, mijn STOP gaat bijna in, maar niet voordat ik even bijgelezen ben. Vanavond geen voetbal...dat scheelt weer even tijd hihi en ik was ook heel nieuwsgierig (wie...ikke) naar de reacties en vooral TIPS op deze post.
Kon ze niet echt vinden de Gouden tip zat er helaas niet bij, maar dat had ik ook niet verwacht. Wel heb je volgens mij heel veel mensen even een uitlaatklep gegeven, zij konden hier even lekker hun verhaal kwijt en ....gedeelde smart is toch nog altijd halve smart.
Dus zal ik mij toch de hele vakantie moeten vermaken met die 2 volwassen pubers van mij (lees: man en zoon haha).
Nou lieve Lynda, wens je een hele fijne zomer toe na de vakantieperiode (of misschien wel eerder als ik heimwee naar jullie krijg)
Lieve groet van Mee(ke) niet doen hoor, klinkt zo stom, noem me dan maar Mee, speciaal voor al mijn luie vrienden die te beroerd zijn om de a erachteraan te zeggen haha.

Margot zei

Tjee zeg, wat een reacties hebben WE gekregen, ja want ik zou je volgen voor oplossingen.
Veel lotgenoten hè!!
Maar hele brieven waar uiteindelijk de oplossing van is:
Laat maar waaien, het komt echt een keertje goed.
Ik denk dat ik dochterlief een maandje bij zuslief drop, kan zij het echte werk aanschouwen.
Dus toch bedankt, scheelt mij weer een blogbericht over"pubers"...
Boeie...
Groetjes, Margot
(wat een lekker muziekje weer)